Η εβδομάδα καταλύεται από τις προσδοκίες για την απόφαση του Οίκου αξιολόγησης Standard & Poors. H διστακτικότητα είναι προφανής εξαιτίας των παγκόσμιων προκλήσεων

Οι μάχες γύρω από το εμετάβλητο και η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα επιβεβαιώνουν ότι η εβδομάδα θα ..κυλήσει δύσκολα.

Υπενθυμίζουμε ότι παραδοσιακά θέλουμε το “οκ” από δύο επιλέξιμους Οίκους, για να αρχίσουν τα ..όργανα. Το ένα το έχουμε ήδη από DBRS, και αναμένουμε από S&P την Παρασεκυή. O οποίος σπάνια δεν ακολουθείται από τους άλλους.

Και σε εγχώριο επίπεδο, δεν βρίσκουμε λόγο να έχουμε αδύναμη συμπεριφορά. Το μοναδικό συννεφάκι, που ίσως μάς απασχολήσει αρκετά αργότερα είναι η διαρκής ενδυνάμωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον νέο της επικοινωνιακό αρχηγό.

Κατά τα λοιπα, όπως γράφουμε και στο ΟΤ live, οι αγορές αυτην την εβδομάδα είναι αντιμέτωπες με τρία ζητήματα:

Τις συνεχιζόμενες πληθωριστικές πιέσεις στα μεγάλα οικονομικά συστήματα, και τις συν αυτώ απαιτούμενες επιτοκιακές παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών

Τη γεωστρατηγική κρίση στο Ισραήλ και το εάν και κατά πόσο αυτή θα κλιμακωθεί εξαπλώνοντας φόβους σε παγκόσμιο επίπεδο

Τα εταιρικά αποτελέσματα στη Wall Street, όπου άρχισε ο χορός των ανακοινώσεων για το γ’ τρίμηνο. Ειδικότερα για το τρίτο, είδαμε την περασμένη εβδομάδα τις τράπεζες Citi, JPMorgan, Wells Fargo και αναμένουμε κυρίως από Tesla, Netflix, Bank of America, American Express, Goldman Sachs, AT&T, Philip Morris, Charles Schwab ,P&G, Abbott, J&J, Lockheed.

Και θα ανησυχήσουμε μονάχα στην περίπτωση που τα αποτελέσαμτα απογοητεύσουν, καθώς θα βρεθεί η αφορμή για περαιτέρω ρευστοποιήσεις, ενώ σε επίπεδο S&P500 δεν πρέεπι να χαθεί το επίπεδο των 4200 μονάδων.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας δεν έδωσε κάποιο νέο δεδομένο. Παραμένουμε να ..ελπίζουμε για την προσπέλαση των 1210 μονάδων, που θα δώσει νέα ώθηση στο ανοδικό σενάριο, με τον ευκταίο μακρινό (;) στόχο να παραμένει στις 1450. Με μπόλικες αντιστάσεις, που θα αξιολογούμε εν καιρώ.

Υπερτονίζουμε τη σημασία ενός σωστού money management, ανάλογα τις επενδυτικές ανάγκες του καθενός, όπως και αυτήν της διασποράς, που αποδεικνύεται ότι ελαχιστοποιεί τον κίνδυο (= ττην πιθανότητα εμφάνισης αρνητικού σεναρίου). Από τίτλους, έχουμε ξαναγράψει πολλάκις αυτούς που διακρίνει το ταμπλό σε κάθε ευκαιρία, μεταξύ αυτών ΜΥΤΙΛ, CENER, ΟΠΑΠ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, TITC κ.α.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής