
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε σήμερα στο Πεκίνο τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος θα συμμετάσχει στο διεθνές φόρουμ για τους νέους δρόμους του μεταξιού, την ώρα που η διεθνής κοινότητα έχει στραμμένη την προσοχή της στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Ταλιμπάν: Στον… Δρόμο του Μεταξιού – Αναβαθμίζονται οι δεσμοί με την Κίνα
🇨🇳 Third Forum "One Belt, One Road" opened: Xi and Putin in the center pic.twitter.com/dp4pjHhavQ
— Sprinter (@Sprinter99800) October 17, 2023
«Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την άφιξή του, οι δύο ηγέτες είχαν μια σύντομη συνομιλία», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ με ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).
Το πρώτο ταξίδι εκτός πρώην σοβιετικής επικράτειας
Ο πρόεδρος Πούτιν πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι σε χώρα εκτός της επικράτειας της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Η Κίνα υποδέχεται εκπροσώπους από περίπου 130 χώρες για το διεθνές φόρουμ για τους νέους δρόμους του μεταξιού, ένα μεγάλο διπλωματικό γεγονός για το Πεκίνο. Η πρωτοβουλία «Μία ζώνη, ένας δρόμος» της Κίνας ξεκίνησε πριν 10 χρόνια από τον πρόεδρο Σι. Έχει στόχο να βελτιώσει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ασίας, της Ευρώπης, της Αφρικής και να χρηματοδοτήσει την κατασκευή λιμανιών, σιδηροδρομικών συνδέσεων, αεροδρομίων και βιομηχανικών πάρκων.
Η συνάντηση Πούτιν-Σι, η οποία αναμένεται να γίνει αύριο, και θεωρείται ευρέως ότι έχει σκοπό να παρουσιάσει την εμπιστοσύνη και τη «χωρίς όρια» σύμπραξη μεταξύ των δύο χωρών.
Οι δύο ηγέτες «θα συζητήσουν με φιλικό και ειλικρινή τρόπο (…) επείγοντα προβλήματα διμερούς πρακτικής συνεργασίας και τη διεθνή ατζέντα», τόνισε το Κρεμλίνο.


Latest News

Δήμας: Καταδικάζουμε την βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Hellenic Train
«Τίποτα δεν δικαιολογεί την τρομοκρατία, καμία πράξη βίας δεν αποδίδει Δικαιοσύνη», αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Έκρηξη βόμβας στα γραφεία της Hellenic Train
Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα - Οι Αρχές συλλέγουν στοιχεία από το σημείο της έκρηξης, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, όπως και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού

Κοκαΐνη αξίας 2,3 εκ. ευρώ κατασχέθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, προχώρησαν άμεσα στην κατάσχεση των ναρκωτικών ουσιών

OT Delphi Economic Forum X – Χατζηβασιλείου (ΥΦΥΠΕΞ): Θέλουμε να βοηθήσουμε τον επιχειρηματία να ανοίξει τα φτερά του
Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τάσος Χατζηβασιλείου μίλησε στο OT Delphi Economic Forum για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Τζορτζ Τσούνης: «Η Ελλάδα είναι σημαντική για τις ΗΠΑ»
Στο ΟΤ Delphi Economic Forum X, ο Τζορτζ Τσούνης, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Delphi Economic Forum X – Mads Frederiksen, (AEC), Executive Director Talks to To Vima (video)
In his opening response, Frederiksen explained the organization’s role as a business membership group, with a Greek presence. “The Union of Greek Shipowners is a member of our organization. What we normally do is represent people conducting business in the Arctic.”

Στις προθέσεις της κυβέρνησης η απόκτηση τέταρτης Belharra, λέει ο Νίκος Δένδιας
Ο Νίκος Δένδιας αποκάλυψε ότι «υπάρχει η πιθανότητα να αποκτήσουμε δύο ιταλικές μεταχειρισμένες φρεγάτες Bergamini 8.000 τόνων»

ΟΤ Delphi Economic Forum X - Aλ. Παπαδοπούλου: Στις γεωπολιτικές αλλαγές αντιδρούμε με ψυχραιμία και υπομονή
Η χώρα μας βασίζει την πολιτική της στο διεθνές δίκαιο, έχουμε σταθερή πολιτική αλλά κάνουμε τακτικές κινήσεις, με σταθερή την στρατηγική μας

Mitsotakis: Greece a Strong EU, NATO Member; Strategic Ties With US
Comments came a day after 'win-win' statement to Breitbart News garnered a later reaction from Donald Trump, who answered a press question citing Mitsotakis' position

Ταξί: Απεργία την Μεγάλη Τρίτη για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας