Τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) θα πρέπει να επιβάλουν εμπάργκο πετρελαίου και άλλες κυρώσεις στο Ισραήλ και να απελάσουν όλους τους Ισραηλινούς πρεσβευτές, δήλωσε την Τετάρτη ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Το μήνυμα αυτό γίνεται στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του OIC που πραγματοποιείται στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να συζητηθεί η κλιμακούμενη ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, μετά και την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας αργά την Τρίτη.

«Ο υπουργός Εξωτερικών ζητά άμεσο και πλήρες εμπάργκο στο Ισραήλ από τις ισλαμικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων για το πετρέλαιο, εκτός από την απέλαση Ισραηλινών πρεσβευτών εάν έχουν δημιουργηθεί σχέσεις με το Σιωνιστικό καθεστώς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Γάζα: Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ

Ο Αμιραμπντολαχιάν ζήτησε επίσης να σχηματιστεί μια ομάδα Ισλαμικών δικηγόρων για την τεκμηρίωση πιθανών εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιράν δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Πριν από την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας την Τρίτη, οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα δήλωσαν ότι τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του 11ήμερου βομβαρδισμού του Ισραήλ που ξεκίνησε μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στις νότιες ισραηλινές κοινότητες κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.300 άνθρωποι και περίπου 200 οδηγήθηκαν στη Γάζα ως όμηροι.

Προειδοποιήσεις

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών  το Ιράν προειδοποίησε μέσα από την πλατφόρμα Χ πως αν το Ισραήλ δεν σταματήσει τα «εγκλήματα πολέμου και την γενοκτονία» τότε η κατάσταση θα έχει συνέπειες μεγάλου βεληνεκούς.

Η χρήση της φράσης «far reaching» και της λέξης «ricochet» παραπέμπει σε απειλή με βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ η ανάρτηση στην πλατφόρμα ήρθε μετά την είδηση πως η Τεχεράνη προειδοποίησε το Ισραήλ μέσω του ΟΗΕ.

Το μήνυμα στην πλατφόρμα Χ από την μόνιμη αντιπροσωπία του Ιράν στον ΟΗΕ έγραφε: «Αν τα εγκλήματα και η γενοκτονία από το Ισραηλινό άπαρτχάιντ δεν τερματιστούν άμεσα, η κατάσταση μπορεί να περιδινηθεί εκτός ελέγχου και να επιφέρει συνέπειες μεγάλου βεληνεκούς – η ευθύνη για τις οποίες εναπόκειται στον ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας και τα κράτη που οδηγούν το Συμβούλιο σε αδιέξοδο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή