
Στο Ισραήλ έφτασε πριν λίγη ώρα ο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σε λίγη ώρα αναμένεται να συναντηθεί με πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ γίνεται στη σκιά του χθεσινού μακελειού σε νοσοκομείο της Γάζας όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 500 άνθρωποι.
Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Η σύγκρουση επιβάλλει αλλαγή στρατηγικής από τον Μπάιντεν
Λίγη ώρα μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς στο νοσοκομείο στη Γάζα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως είναι εξοργισμένος και βαθιά στεναχωρημένος από την έκρηξη και μίλησε με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου του Ισραήλ.
Πρόσθεσε δε, πως «διέταξε την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη. Οι ΗΠΑ στέκονται χωρίς περιστροφές υπέρ της προστασίας της ζωής των πολιτών κατά την διάρκεια συγκρούσεων και πενθούμε για τους ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό και άλλους αθώους που πέθαναν ή τραυματίστηκαν σε αυτή την τραγωδία».
Ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί εντός της ημέρας και με τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου του Ισραήλ.
Πάντως η επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ εν μέσω του πολέμου είναι πολύ υψηλός, όπως επισημαίνεται και από τους New York Times.
Οι πολιτικοί κίνδυνοι για τον κ. Μπάιντεν είναι δύσκολο να μετρηθούν. Στην πρώτη του σημαντική δημόσια προσπάθεια να παροτρύνει το Ισραήλ να κινηθεί προσεκτικά, ο κ. Μπάιντεν ανέφερε ότι «νομίζω ότι θα ήταν μεγάλο λάθος» για το Ισραήλ να καταλάβει ξανά τη Γάζα, ένα βήμα που οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν. Από την άλλη, βέβαια, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχουν εξηγήσει ποιος θα διοικούσε τη Λωρίδα της Γάζας ελλείψει της Χαμάς ή πώς θα μπορούσαν να εμποδίσουν μια παρόμοια ομάδα να αναδυθεί από τις στάχτες της πόλης της Γάζας.
Ακόμη, ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι «πρέπει να υπάρξει μια Παλαιστινιακή Αρχή, πρέπει να υπάρξει ένας δρόμος προς ένα παλαιστινιακό κράτος».


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων