Με υπομονή, οι αγοραστές όχι μόνο μάζεψαν τις πρωινές απώλειες, αλλά κατάφεραν να οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη στα υψηλά ημέρας, κόντρα στο αδύναμο κλίμα στις διεθνείς αγορές

Και προφανώς, χορεύουμε στον ρυθμό της προεξόφλησης ως προς την απόφαση του Οίκου αξιολόγησης S&P την Παρασκευή το βράδυ.

Ο Οίκος, εκτός από το ότι έχει βαρύνουσα σημασία η γνώμη του, συμπίπτει με τον δεύτερο (αν όλα πάνε καλά) επιλέξιμο Οίκο που θα μας δώσει την επενδυτική βαθμίδα, ώστε να σημάνει και επίσημα η “είσοδός” μας στα μεγάλα επεδυτικά σαλόνια.

Με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την τοποθε΄τηση, σταδιακά, θεσμικών κεφαλάιων μεγάλου μεγέθους σε μετοχές και (κυρίως) ομόλογα.

Κάτι που με τη σειρά του θα προσδώσει στην αγορά μας άλλη έννοια, καθώς και το κόστος δανεισμού θα μικρύνει σημαντικά, αλλά και η αγορά μετοχών θα αποκτήσει άλλον αέρα.

Ειδικότερα δετο “καλό” μέρος των μετοχών μας, εκείνων των εταιρειών/ομίλοων που πραγματικά αξίζουν άλλες αποτιμήσεις από τις τρέχουσες.

Το μέλλον θα δέιξει, ωστόσο η μεταστροφή αυτή που αναμένεται έχει χαρακτήρα μεσο-μακροπρόθεσμο, και τα ευεργετικά αποτελέσματα δεν θα έρθουν σε μια ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως λέγεται στην “πιάτσα”, αν κάποιος ενδιαφέρεται για επενδύσεις (ανεξ. κινδύνου ή επενδυτικού προφίλ), δεν μπορεί να αγνοήσει την παρούσα συγκυρία, που έχει έως και ιστορική σημασία.

Και που αν δεν μεταβληθεί κάποιος σοβαρός παράγοντας, ή δεν εμ,φανιστεί κάποιος άλλος απροσδόκητα, η πορεία διαφαίνεται ανοδική για το σύνολο της οικονομίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέραν αυτών φαίνεται να έχουμε και το “συγκριτικό πλεονέκτημα” έναντι των περισσοτέρων αγορών, καθώς διαθέτουμε βέλτιστο μίγμα (υψηλής) αναμενόμενης απόδοσης και (χαμηλού) συνολικού κινδύνου, ένα χαρακτηριστικό εμφανίζεται σε αγορές που μόλις εισέρχονται στη μεγάλη επενδυτική κατηγορία, με το αντίθετο επίσης να ισχύει για όσες βγαίνουν.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής