
Σε συνέντευξη του, ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για τις διαδικασίες παροχής ασύλου στους μετανάστες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως η χώρα βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση.
Μιλώντας στο MEGA, o κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε «Οι Αρχές εφαρμόζουν τον νόμο, είναι πολύ συγκεκριμένο και αυστηρό το πλαίσιο απονομής ή όχι ασύλου, τα οποία εφαρμόζουν οι δικαστικές αρχές».
«Η χώρα μας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα»
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει φόβος για ενδεχόμενη επίθεση από τους Μοναχικούς Λύκους, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι «Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να αναλύσω ή να γνωρίζω τα επιχειρησιακά σχέδια των Αρχών ή των άλλων υπηρεσιών. Η χώρα μας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, επεξεργαζόμαστε όλα τα στοιχεία για να υπάρχει μέγιστη δυνατή ασφάλεια, παρακολουθούν τις εξελίξεις οι Αρχές και προφανώς υπάρχουν τα κατάλληλα σχέδια.
Είναι αποκρουστικό οποιοσδήποτε να πανηγυρίζει για τέτοιες φρικαλεότητες. Οι Αρχές εφαρμόζουν τον νόμο, είναι πολύ συγκεκριμένο και αυστηρό το πλαίσιο απονομής ή όχι ασύλου, τα οποία εφαρμόζουν οι δικαστικές αρχές. Υπάρχει ο έλεγχος και η φύλαξη των δομών και πλήρης επαγρύπνηση»
«Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι »
Στην συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τους μετανάστες και ανέφερε πως, «αν γίνει κάτι προφανώς αναθεωρείται το καθεστώς ασύλου. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Είναι πολύπλοκή διαδικασία, η Ελλάδα έχει καταφέρει να μειώσει τις εκκρεμείς αιτήσεις, έχει καταφέρει να επιστρέψει ένα μεγάλο ποσοστό στις χώρες προέλευσης με βάση τη νόμιμη διαδικασία.
Έχει τροποποιήσει την λειτουργία των δομών, υπάρχουν και οι κλειστές δομές για περιπτώσεις ανθρώπων που δεν είναι τακτοποιημένοι. Έχει μειωθεί πολύ ο αριθμός. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά και σέβεται τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του. Οι δήθεν ευαίσθητοι και φιλεύσπλαχνοι είχαν δομές ντροπής, στοίβαζαν ανθρώπους, είχαν μεγάλο αριθμό ασυνόδευτων παιδιών σε άθλιες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία.
Δείτε το βίντεο


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση