
Σε κατάσταση αναταραχής από επανειλημμένους ψευδείς συναγερμούς για βόμβα βρίσκεται τελευταία η Γαλλία, ιδιαίτερα μετά τη δολοφονική επίθεση και τον θάνατο του καθηγητή Ντομινίκ Μπερνάρ στο σχολείο της πόλης Αράς στα μέσα Οκτωβρίου.
Από το σχολείο όπου δίδασκε ο άτυχος καθηγητής ξεκίνησε και η «μόδα» των τηλεφωνημάτων με ψευδείς απειλές για βόμβα, έχοντας ως συνέπεια την ακύρωση μαθημάτων. Ακολούθησαν αντίστοιχα περιστατικά και σε άλλα σχολεία.
Γαλλία: Νέος συναγερμός – Εκκενώθηκε το Παλάτι των Βερσαλλιών και πολλά αεροδρόμια
Γενικότερα το τελευταίο δεκαήμερο οι ψευδείς συναγερμοί αυξήθηκαν ανησυχητικά και σε πολλούς άλλους τομείς της οικονομικής και πολιτιστικής ζωής, παρά τα αυστηρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, υψώνοντας το σύστημα ασφάλειας (Vigipirate) στον ανώτατο βαθμό επιφυλακής κατά τρομοκρατικού κινδύνου.
«Εφιάλτης» για ντόπιους και τουρίστες
Μπορεί τα όργανα της τάξης να είναι παρατεταγμένα στους δρόμους και σε πλήρη ετοιμότητα, αρκεί όμως ένα ανώνυμο τηλεφώνημα με απειλή για βόμβα για να αναστατώσει και να αποδιοργανώσει μια πόλη.
Αυτόν τον εφιάλτη ζουν εδώ και ένα δεκαήμερο οι Γάλλοι και μαζί τους οι τουρίστες. Αεροδρόμια, μουσεία, τρένα, σχολεία, υποχρεώθηκαν για λόγους ασφάλειας να προβούν σε εκκενώσεις, κλείσιμο ή ακυρώσεις ύστερα από ψεύτικες απειλές για βόμβες.
Μέσα στην τελευταία εβδομάδα 20 αεροδρόμια δέχθηκαν ψευδείς συναγερμούς, με συνέπεια την ακύρωση 130 πτήσεων και πολλές καθυστερήσεις. Σημειώνουμε 15 εκκενώσεις σε σχολεία μέσα στην εβδομάδα, ενώ κυριαρχεί μεγάλη αγωνία και στα τρένα με τη μαζική έξοδο των Γάλλων από χθες για τις επόμενες 25 μέρες των σχολικών διακοπών.
«Στόχος» οι Βερσαλλίες»
Από τα μουσεία, μετά το Λούβρο την περασμένη εβδομάδα, το παλάτι των Βερσαλλιών παραμένει ο κύριος στόχος. Χθες ήταν η έκτη φορά που υποχρεώθηκαν σε εκκένωση των επισκεπτών.
Αύριο θα δικαστεί 37χρονος, για την ψεύτικη απειλή μέσω τηλεφώνου του την Πέμπτη, ότι «θα τινάξει το στέκι του Λουδοβίκου στον αέρα». Η αστυνομία τον εντόπισε, η εκκένωση όμως του ιστορικού χώρου έγινε κανονικά.
«Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη και να μην γίνει έλεγχος, με δεδομένο το ανώτατο επίπεδο επιφυλακής» εξηγεί ο ειδικός για θέματα ασφαλείς Πάσκαλ Μπιτό Πανέλι, πρώην σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών. Τα σημερινά δεδομένα προκαλούν σε κάθε περίπτωση ανασφάλεια ενόψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι σε δέκα μήνες.
Deutsche Welle
Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι


Latest News
![Ευρώπη: Στις 760.000 θα ανέλθουν οι νέες θέσεις εργασίας με την αύξηση των δαπανών για την άμυνα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/photo_2025-03-05_13-28-51-1-1024x600-1-600x352.jpg)
Έκρηξη 760.000 θέσεων εργασίας φέρνει η αύξηση των δαπανών για την άμυνα [γράφημα]
Τις προβλέψεις αυτές κάνει σε έκθεσή της η εταιρεία συμβούλων Kearney, η οποία προειδοποιεί ότι η έλλειψη εργαζομένων του κλάδου είναι δραματική

Η Ρωσία εξακολουθεί να «συνεργάζεται με τις ΗΠΑ» - Άμεση απάντηση μετά την οργή Τραμπ για Πούτιν
Η Ρωσία απάντησε στην κριτική του Τραμπ προς τον Πούτιν επιχειρώντας να υποτιμήσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο ηγετών

Καταδικάστηκε σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων – Δεν μπορεί να είναι υποψήφια το 2027
Ραγδαίες εξελίξεις στη Γαλλία καθώς δικαστήριο καταδικάζει τη Λεπέν σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και τετραετή φυλάκιση – «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα για την προεδρία

Από 1η Απριλίου οι δηλώσεις ΦΠΑ των νέων επιχειρήσεων ενημερώνει η ΑΑΔΕ
Σε τροποποίηση του χρόνου υποβολής προχωρά η ΑΑΔΕ τις για νεοσύστατες επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα, για τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας τους

Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος η Λεπέν
Η πρόταση της εισαγγελίας για τη Μαρίν Λεπέν περιλαμβάνει τη στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για πέντε χρόνια – Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου

Πυρά από την Ενωση Δικαστών - Εισαγγελέων για 13ο και 14ο μισθό
Με μία αιχμηρή ανακοίνωση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για πρωτοφανή δείγμα έλλειψης σεβασμού από την πλευρά της κυβέρνησης που αρνείται ακόμα και τον διάλογο

Με άδεια επί πληρωμή η επίσκεψη Ευρωπαίων στη Βρετανία - Οι νέοι κανόνες
Το ταξίδι προς τη Βρετανία αλλάζει για τους Ευρωπαίους, καθώς από την Τετάρτη θα απαιτείται η έκδοση ειδικής ηλεκτρονικής άδειας - Οι εξαιρέσεις σε Χίθροου και Μάντσεστερ

Φαραντούρης: Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για δασμούς σε κρασιά και αλκοολούχα ποτά από τις ΗΠΑ
Μέτρα αποτροπής και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που θα επιφέρει η ενδεχόμενη επιβολή δασμών στους παραγωγούς ζητά ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς Νικόλας Φαραντούρης

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Ψηφιακά όπλα για την απλούστευση των διαδικασιών στο Δημόσιο φέρνει η συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών

Greece Launches New Unemployment Benefit
This system calculates the benefit amount under both the current and new frameworks, ensuring recipients receive either the same or a higher amount under the pilot scheme.