Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να παρακολουθούν την οικονομική και γεωπολιτική αβεβαιότητα, ενώ αναμένουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,01%, με τον κλάδο του πετρελαίου να χάνει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,19% στις 7.387 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,05% στις 14.807 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,10% στις 6.823 μονάδες.

Κάμψη στο asset management οδηγεί τον κλάδο να γυρίσει σελίδα [έρευνα]

Σε επίπεδο τίτλων, η Roche σημειώνει κέρδη 1%, μετά την ανακοίνωση ότι κατέληξε σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Telavant Holdings, από την Roivant Sciences και την Pfizer έναντι 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εκτός από την τιμή αγοράς, η οποία θα καταβληθεί προκαταβολικά, η Roche συμφώνησε επίσης να πραγματοποιήσει μια βραχυπρόθεσμη πληρωμή ορόσημο ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματοποιεί την κρίσιμη συνεδρίαση πολιτικής της αυτήν την εβδομάδα, αλλά δεν αναμένονται αλλαγές στα επιτόκια. Παρόλα αυτά, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τη ρητορική του συμβουλίου, προκειμένου να εκτιμήσουν τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας.

Η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων σύσφιξε τις νομισματικές συνθήκες χωρίς οι κεντρικές τράπεζες να χρειαστεί να κάνουν κάτι, επιτρέποντας στα διοικητικά συμβούλια να σηματοδοτήσουν ότι πιθανότατα θα παραμείνουν σε στάση αναμονής στη συνεδρίαση πολιτικής τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές