
«Οδύσσεια» αποτελεί για τους πολίτες η απόκτηση εγγράφων για τη μεταβίβαση ακινήτων, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να τονίζει πως μέσα το 2024 θα έρθει μία νέα μορφή ψηφιακής υπογραφής και αυθεντικοποίησης στο Δημόσιο.
«Επιμένουμε στο να βρούμε έναν τρόπο το ψηφιακό αντίγραφο που θα έρθει στο Κτηματολόγιο να είναι με μία συγκεκριμένη μορφή και όχι ένα σκαναρισμένο αντίγραφο που θα μας προκαλεί πρόβλημα στην επεξεργασία του. Ζητάμε πλέον να έχουν μία δομημένη μορφή, οι χειρόγραφες παραπομπές δεν είναι εύκολο να διαβαστούν. Δεν είναι λογικό να καθυστερούμε μήνες για να δώσουμε τα πιστοποιητικά», δήλωσε.
Επανάσταση το νέο wallet κινητό – Ψηφιακά όλες οι συναλλαγές με το δημόσιο
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε πως η βοήθεια των συμβολαιογράφων στα ψηφιακά συμβόλαια θα «λύσει» τα χέρια τους.
Για τον προσωπικό αριθμό
Για τον προσωπικό αριθμό ανέφερε πως θα βγει τον Δεκέμβριο και δεν θα χρειάζεται να κοινοποιηθεί πουθενά ο νέος αριθμός ταυτότητας.
«Όποιος βγάλει τώρα ταυτότητα θα πρέπει να ξαναπάει στην αστυνομία για να πάρει προσωπικό αριθμό», σημείωσε.
«Όλοι έχουμε ταλαιπωρηθεί από τον τρόπο που μας γνωρίζει ή δεν μας γνωρίζει το κράτος. Μας γνωρίζει με μία ταυτότητα, η οποία αλλάζει, χάνεται και όταν την αλλάζουμε πρέπει να φέρουμε πολλά αποδεικτικά. Προκειμένου η ταλαιπωρία αυτή να τελειώσει, έρχεται ο προσωπικός αριθμός ώστε με αυτό τον τρόπο να κάνουμε συνδιαλλαγές με το δημόσιο. Είναι ο ΑΦΜ μας και τρία νούμερα της επιλογής μας».
Αναφερόμενος στο προσωπικό πορτοφόλι τόνισε πως πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο που οι πολίτες χειρίζονται τις συναλλαγές τους.
«Στο προσωπικό wallet με ένα κλικ θα μπορείς να στείλεις ό,τι έγγραφα ζητά το Δημόσιο», ανέφερε.


Latest News

Φαραντούρης: Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για δασμούς σε κρασιά και αλκοολούχα ποτά από τις ΗΠΑ
Μέτρα αποτροπής και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που θα επιφέρει η ενδεχόμενη επιβολή δασμών στους παραγωγούς ζητά ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς Νικόλας Φαραντούρης
![Μητσοτάκης – Νετανιάχου: Επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ [video]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/mits0_neta-600x400.jpg)
Επαναβεβαίωση στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – Ισραήλ [video]
Οι δυο πρωθυπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα υποτροφιών προς τιμήν του Ιωνά Καρούση – Προαναγγελία από τον Ισραήλ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ

Ανασκόπηση Μητσοτάκη: Ο νέος κατώτατος μισθός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Chevron και η... Εθνική Ελλάδος
Τι αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Κατερίνα Μπατζελή
Η Κατερίνα Μπατζελή κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπου αποκαλούσε τον βουλευτή Νίκο Παππά «κύριο 13-0»

Αθώος δηλώνει με υπόμνημα ο Χρήστος Τριαντόπουλος
Ο Χρήστος Τριαντοπούλος, μεταξύ άλλων στο υπόμνημα που κατέθεσε αναφέρει πως είναι αθώος και ζητεί να κριθεί από την τακτική δικαιοσύνη

Κόκκινο πανί οι δηλώσεις του Νίκου Τσάφου - Πυρ της αντιπολίτευσης
Κόκκινο πανί για την αντιπολίτευση ο Νίκος Τσάφος- Στο στόχαστρο δημόσιες αναφορές του περί ύπαρξης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου

Τέσσερις προτάσεις Τσίπρα για μια νέα δημοσιονομική αρχιτεκτονική της ΕΕ
«Η Ευρώπη πρέπει να υποστηρίξει την ειρήνη με τους καλύτερους δυνατούς όρους», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του διάλεξη στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Harvard

Η Chevron και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Τι σημαίνει διπλωματικά η εκδήλωση ενδιαφέροντος της Chevron και οι επόμενοι σταθμοί στα ελληνοτουρκικά

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο των ηγετών για την ασφάλεια και την Ουκρανία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο περιθώριο της Συνόδου με τους ηγέτες της Κύπρου, της Γαλλίας, του Λιβάνου