Σημαντικές στηρίξεις από τα καλύτερα του αναμενόμενου εταιρικά αποτελέσματα βρήκαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, ενώ υπήρξε και μια μικρή επενδυτική ανακούφιση από την ήπια αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στα Ενημερωτικά των Trade Estates και Attica Bank

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,62% στις 33.140 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,73% στις 4.247 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,93% στις 13.139 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η General Motors σημείωσε άνοδο άνω του 2,4% λόγω των καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Ωστόσο, η εταιρεία απέσυρε τις προοπτικές για το έτος εν μέσω αυξανόμενων δαπανών λόγω των απεργιών των συνδικάτων των United Auto Workers.

Επίσης, η Coca Cola ανέφερε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα η μετοχή να κερδίζει περισσότερο από 3%.

Αν και άρχισε σε αρνητικά εδάφη, εν τελει η Spotify σημείωσε άνοδο άνω του 10% μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Με την αγορά να αναμένει τα αποτελέσματα της Alphabet και της Microsoft μετά το κλείσιμο της αγοράς, αξιολογεί το ότι μέχρι τώρα, τα κέρδη που έχουν ανακοινωθεί από τις εταιρείες του S&P 500 ήταν καλύτερα από ό,τι περίμενε. Περίπου το 19% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ήδη αναφέρει κέρδη και τα τρία τέταρτα από αυτές έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

Τα ομόλογα

Στο μεταξύ τα βλέμματα είναι στην αγορά ομολόγων, με τις αποδόσεις να σταθεροποιούνται σήμερα, αν και παραμένουν κοντά στα υψηλά 16 ετών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο περίπου 1 μονάδας βάσης στο 4,85%, ενώ η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ανέβηκε λιγότερο από μία μονάδα βάσης στο 4,99%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street