![Αχτσιόγλου: Ζητά έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/photo_2023-10-24_19-29-12.jpg)
Σε έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν με κοινή τοποθέτησή τους η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αχτσιόγλου: Αρνήθηκε να αναλάβει οποιαδήποτε θέση – Συνάντηση εξπρές με Κασσελάκη
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί την πρώτη δημόσια τοποθέτηση για τα τεκταινόμενα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την Έφη Αχτσιόγλου, μετά την ήττα στις εκλογές από τον Στέφανο Κασσελάκη.
Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται πως «η κατάσταση στο κόμμα δεν είναι πια ανησυχητική» αλλά «διαλυτική» και υπάρχει υποχρέωση να σταματήσει αυτός ο κατήφορος.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών», τονίζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο των Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου και Χαρίτση.
Αναλυτικά το κείμενο
«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.
Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.
Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος».
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κωνσταντίνος Τασούλας: Εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας με 160 ψήψους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/TASOUL-600x400.jpeg)
Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Εξελέγη με 160 ψήψους
Γίνεται ο 9ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας - Στις 13 Μαρτίου η ορκωμοσία του
![ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-15-600x397.jpg)
ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ
Ο Μασκ και ο Τραμπ υπολόγισαν την εξοικονόμηση για το Δημόσιο σε 1 τρισ. δολάρια από τον «περιορισμό της σπατάλης», στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
![Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/metarr-600x313.jpg)
Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από τον πάτο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών
![Σαντορίνη: 5 Ρίχτερ ταρακούνησαν τους κατοίκους τα ξημερώματα της Τετάρτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Σαντορίνη: Ξανά σεισμός 5 Ρίχτερ τη νύχτα
Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στις Κυκλάδες, με τα νησιά Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη να βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο
![Ακίνητα: Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/evakinita6045-600x400.jpg)
Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη» - Πώς θα γίνει η διόρθωση
Μπορούν να δηλωθούν ακίνητα με τη διαδικασία του «πρόδηλου σφάλματος» – Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν συμβόλαια δεν χρειάζεται να προσφύγουν στα δικαστήρια
![Καιρός: Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/3807966-600x412.jpg)
Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη
Κρύος θα είναι γενικά ο καιρός την Τετάρτη, με κατά τόπους βροχές και χιόνια σε μικρό μέρος της χώρας
![Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Τασούλα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/voylip-2-600x400.jpg)
Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Τασούλα
Η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα έχει οδηγήσει στην 4η κατά σειρά ψηφοφορία που για να εκλεγεί πρόεδρος θα πρέπει ο επικρατέστερος υποψήφιος να λάβει 151 θετικές ψήφους
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις