
Την έξοδο από το αμερικάνικο χρηματιστήριο της Navios Maritime Holdings δρομολογεί η Αγγελικη Φράγκου. Η Navios Maritime Holdings, ελέγχει το 10,3% της εισηγμένης Navios Maritime Partners και το 63,8% της Navios South American Logistics.
Η κα Φράγκου πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Navios Holdings θα καταβάλλει 2,28 δολάρια ανά μετοχή στους υπόλοιπους μετόχους, δηλαδή με ένα premium περίπου 43% στην τιμή κλεισίματος της κοινής μετοχής της Navios Holdings στις 12 Σεπτεμβρίου – την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την πρώτη προσφορά.
Η αρχική προσφορά εξαγοράς ανερχόταν σε 1,84 δολάρια ανά κοινή μετοχή, με ένα premium 17% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της 12ης Σεπτεμβρίου. Η εξαγορά των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2024.
Η διαχείριση
Η Αγγελική Φράγκου κατέχει το 64% της Navios Holdings σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή της εταιρείας.
Η Navios Partners διαχειρίζεται πλοία μεταφοράς χυδην ξηρού φορτίου, δεξαμενόπλοια και μεταφορας εμπορευματοκιβωτίων με μεταφορική ικανότητα 15,7 εκατομμυρίων dwt και 235.414 teu. Ο στόλος έχει μέση ηλικία 9,8 έτη υπολογιζόμενη σε dwt και πλήρως παραδοθέντων πλοίων.
Η Navios South American Logistics Inc. (“Navios Logistics”) είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics στην περιοχή Hidrovia της Νότιας Αμερικής, η οποία εξυπηρετεί τις ανάγκες αποθήκευσης και θαλάσσιας μεταφοράς των πελατών της μέσω λιμενικών τερματικών σταθμών, ποτάμιων φορτηγίδων και παράκτιων ενδομεταφορών.
Η επιχείρησή επικεντρώνεται σε δύο βασικές αγορές μεταφορών στη Νότια Αμερική: το ποτάμιο σύστημα της περιοχής Hidrovia και το εμπόριο ενδομεταφορών κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Νότιας Αμερικής.


Latest News

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κεντρικός ομιλητής στο 19ο Ετήσιο Capital Link International Shipping Forum
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, Founder & Chairman, Capital Maritime & Trading Corp., ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο Μεσημεριανό Γεύμα του 19ου Ετήσιου Capital Link International Shipping Forum

Βαγγέλης Μαρινάκης: Εποχή αλλαγών από την οποία μπορεί να επωφεληθεί η ναυτιλία
Μιλώντας στο 19ο Ετήσιο Διεθνές Ναυτιλιακό Φόρουμ της Capital Link o Βαγγέλης Μαρινάκης υπογράμμισε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ναυτιλία

ΟΛΠ: Νέα αύξηση εσόδων και κερδών – Πρόταση για αυξημένο μέρισμα κατά 43,7%
Η κρουαζιέρα στον ΟΛΠ κατέγραψε νέο ρεκόρ, σε αριθμό προσεγγίσεων πλοίων, επιβατική κίνηση και έσοδα που αυξήθηκαν κατά 15,5%.

Παρέμβαση Κικίλια για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Σκέψεις για έκδοση εκπτωτικού κουπονιού που θα απευθύνεται στη «λαϊκή οικογένεια και τη μεσαία τάξη» ώστε να μην επιβαρυνθεί από τις αυξήσεις

Πώς θα μοιάζουν οι μαρίνες του μέλλοντος; Τι δείχνει η μελέτη της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας
Η μελέτη από την Ένωση Μαρινών Ελλάδας βαθμονομεί τις δυνατότητες ανάπτυξης των τουριστικών λιμένων στη χώρα

Η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Τι είπε ο Κικίλιας
«Προτεραιότητα να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια», σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια

Αντίποινα των Χούθι στις επιθέσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη - Στόχος, αμερικανικά πολεμικά πλοία
Οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται στις αμερικάνικες δυνάμεις σε ένδειξη συμπαράστασης στη Γάζα

Το LNG κερδίζει έδαφος στη ναυπήγηση πλοίων
Η ναυτιλιακή βιομηχανία επιταχύνει τη μετάβασή της προς πιο πράσινες πρακτικές, με το LNG να αυξάνει τη δυναμική του

Κασσελάκης: Δεν θα επιτρέψουμε η ελληνική ναυτιλία να χάσει την πρωτοκαθεδρία της λόγω άστοχων πολιτικών
«Είναι ώρα να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει, επενδύοντας στη ναυτιλία μας, στηρίζοντας τους ανθρώπους της», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Η Attica Group ανακοίνωσε πασχαλινές προσφορές για οικογένειες και παρέες 3-5 ατόμων
Έκπτωση 20% για όλους τους προορισμούς από και προς Πειραιά με Ι.Χ. αυτοκίνητο από την Attica Group