Τα καύσιμα για να διαπεράσει τη ζώνη των 1.200 μονάδων αναζητά σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει ότι πρέπει να περάσει από τη «βάσανο» της κατοχύρωσης των χθεσινών κερδών πριν δοκιμάσει να αλλάξει τις ισορροπίες και να σπάσει την συσσώρευση στην οποία βρίσκεται.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,11% στις 1.195,20 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.952,59 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,42% στις 977,06 μονάδες.

Ο «βατήρας» των 1.200 μονάδων

Η αγορά έχει βρει το στοπ των πωλητών αρκετές φορές στη ζώνη των 1.200 μονάδων, το ψυχολογικό όριο πριν δοκιμάσει τις πραγματικές της δυνάμεις στην κρίσιμη περιοχή των 1.210 μονάδων, η οποία οριοθετεί κατά κάποιον τρόπο την πτωτικότητα που απέκτησε ο Δείκτης στις τελευταίες 13 εβδομάδες. Ωστόσο, οι πιθανότητες δείχνουν να μην είναι με το μέρος των long, τουλάχιστον στην παρούσα, καθώς και βοήθειες από τις διεθνείς αγορές δεν υπάρχουν.

Έτσι, όπως επισημαίνουν και αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, το μοτίβο της αγοράς, που θέλει την παλινδρόμηση σε μια ζώνη 1.170 – 1.200 μονάδων, ενδεχομένως να συντηρηθεί, καθώς πολλοί αγοραστές κρατούν το επίπεδο ρίσκου σε χαμηλά επίπεδα. Άλλωστε, μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες αναμένονται εξελίξεις που θα «σηκώσουν» αρκετά κεφάλαια από την αγορά, με πρώτη και κύρια τα πακέτα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις τράπεζες.

Το θετικό είναι ότι ο γενικός δείκτης έχει βρεθεί πάνω από το βραχυπρόθεσμης αξίας επίπεδο των 1.190 μονάδων, το οποίο πρέπει να συντηρηθεί σε κάθε περίπτωση. Όπως και σε κάθε περίπτωση οι ανοδικές προσπάθειες θα πρέπει να συνοδευτούν με καλύτερους τζίρους, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν πεισματικά χαμηλότερα από τους μέσους όρους των προηγούμενων μηνών, περιορίζοντας τις όποιες κινήσεις σε βραχυπρόθεσμο stock picking.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΥΔΑΠ υποχωρεί κατά 1,77% και η Βιοχάλκο κατά 1,12%, με την Alpha Bank να διορθώνει ελαφρώς σήμερα κατά 0,74%, έχοντας ήδη διακινήσει σχεδόν 800 χιλ. τεμάχια. Ήπια πτωτικά κινούνται Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Εθνική, Λάμδα, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean και ΔΕΗ.

Από την άλλη, σε θετικά εδάφη είναι οι ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Jumbo, Motor Oil, Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια και Σαράντης, χωρίς όμως καμία να μπορεί να ξεχωρίζει με τα κέρδη της. Χωρίς μεταβολή είναι οι Cenergy, Coca Cola και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών