Με προφανείς τις διαθέσεις για απορρόφηση των επιπέδων, οι επενδυτές αποφάσισαν να μην ρισκάρουν

Η συνεδρίαση δεν προσέθεσε κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση.

Μια ανάλυση που θέλει τον Γενικό Δείκτη να απέκτησε θετικό momentum μετά και την εξέλιξη της Alpha Bank, ενώ και διαγραμματικά φαίνεται να υπάρχει δρόμος για τις 1225 μονάδες σε πρώτη φάση.

Υπενθυμίζουμε δ εότι ο Τραπεζικός Δέικτης, ως πιο σταθμισμένος, παρέμεινε ανοδικός μεσοπρόθεσμα παρά τις πιέσεις στο υπόλοιπο ταμπλό, ώστε να προϊδεάζει για τη συνέχεια, ενώ και το deal με την Unicredit “έσκασε” κοντά σε στηρίξεις.

Πολύ καλή εικόνα παρουσιάζουν και οι λοιπές “καλές” μετοχές, τουλάχιστον αυτές που έχουν συμπεριφερθεί ωραία στο 14μηνο, είτε σε απόδοση είτε και σε απορρόφηση ρευστοποιήσεων στα πτωτικά σκέλη.

Ενδεικτικά, ΜΥΤΙΛ, CENER, ΟΛΠ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΟΠΑΠ, TITC, ΚΑΡΕΛ, ΕΝΤΕΡ, κ.α.

Η μεικρομεσαία κεφ/ση, στο σύνολό της, υποαποδίδει το τελευταίο διάστημα, ενδεικτικό της προτίμησης για τα μεγάλα χαρτιά, που παραδοσιακά συμβαίνει στην (επικείμενη) έναρξη νέου κύματος τάσης.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε δέσμιοι της νευρικότητας σε διεθνές επίπεδο, ελέω γεωστρατηγικής κρίσης στη Μ. Ανατολή και αυξημένων επιτοκίων.

Περί αυτού, ο S&P500 που καλώς ή κακώς δίνει μια καλή εικόνα, κατάφερε να συντηρήσει οριακά προχθές τη ζώνη 4200-4200, και να σώσει για άλλη μια φορά την παρτίδα, καθώς κάτω από εκεί σε ημερήσιο κλείσιμο θα αρχίσουν τα ..προβλήματα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται και στην επιβάρυνση στα περιφερειακά Χρηματιστήρια, σαν το δικό μας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής