
Μικρή μεταβολή σημείσαν οι τιμές του χρυσού, καθώς υπάρχει σταθερή ζήτηση από τους επενδυτές για ένα ασφαλές καταφύγιο λόγω των γεωπολιτικών ανησυχιών.
Η τιμή του χρυσού παραμένει σταθερή στα 1.980,69 δολάρια η ουγγιά. Ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν λίγο χαμηλότερα από το υψηλό πέντε μηνών που σημειώθηκε την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,2% στα 1.990,70 δολάρια.
Ομόλογα ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις
Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο χρόνων, αψηφώντας για μια ακόμα φορά τις προειδοποιήσεις για ύφεση. Ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε σε εποχικά προσαρμοσμένες 210.000 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε την 21η πρώτη Οκτωβρίου από 200.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας.
Τα δεδομένα «χρωματίζουν την εικόνα μιας πολύ ισχυρής οικονομίας των ΗΠΑ», υποστηρίζοντας την αφήγηση ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει περισσότερο τα επιτόκια, κάτι που είναι αρνητικό για τον χρυσό, δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.
«Είμαι έκπληκτος που δεν βλέπουμε μεγαλύτερη κίνηση προς τα κάτω στον χρυσό. Νομίζω ότι υπάρχει συνειδητοποίηση ότι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι δεν θα εξαφανιστούν σύντομα».
Το δολάριο ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 0,3%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.
Ο χρυσός κέρδισε 9% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν καταφύγιο από τις πιθανές συνέπειες της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς. Ωστόσο, οι παρατεταμένες προοπτικές για υψηλότερα επιτόκια έχουν αμβλύνει κάθε ανοδική τάση για τον χρυσό που προσφέρει αποδόσεις.
Στην Ευρώπη, η ΕΚΤ άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα όπως αναμενόταν, σπάζοντας ένα άνευ προηγουμένου σερί 10 διαδοχικών αυξήσεων.
Η εστίαση μετατοπίζεται στον δείκτη των προσωπικών καταναλωτικών αγαθών που αναμένεται την Παρασκευή για ενδείξεις σχετικά με την απόφαση της Fed την επόμενη εβδομάδα.
Το ασήμι διολίσθησε κατά 0,8% στα 22,71 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 0,2% στα 901,13 δολάρια. Στον αντίποδα το παλλάδιο κέρδισε 0,5% στα 1.131,36 δολάρια.


Latest News

Η παραγωγή κακάο αυξάνεται, η κρίση παραμένει - Γιατί οι τιμές δεν θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα
Η εκτόξευση της τιμής του κακάο, που αναστάτωσε τις αγορές εμπορευμάτων και τις βιομηχανίες σοκολάτας, φαίνεται να καταλαγιάζει αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Έσπασε το φράγμα των 3.500 δολαρίων ο χρυσός - Ράλι χωρίς φρένα
Οι επιθέσεις Τραμπ στον Πάουελ και ο δασμολογικός πόλεμος εντείνουν τις ανησυχίες στις αγορές

Μποϊκοτάζ στα αμερικανικά commodities από την Κίνα - Τι συμβαίνει με τη σόγια
Μεταξύ των εμπορευμάτων που επηρεάστηκαν περισσότερο, ήταν οι αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου και σιταριού

Ένα ακόμα ρεκόρ για τον χρυσό - Βάζει πλώρη για τα 3.500 δολάρια
Ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο

Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Το Brent παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι

Προς την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο μετά το πρωτικό σερί οδεύει το πετρέλαιο
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό πετρέλαιο τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 55 σεντς ή 0,8% στα 66,40 δολάρια το βαρέλι

Ακάθεκτος ο χρυσός - Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ.
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων

Νέα πτώση στο πετρέλαιο - «Καμπανάκι» από τον ΔΟΕ
Οι επενδυτές αναζητούν έναν καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη στο πετρέλαιο

«Καλπάζει» προς τις 4.000 δολάρια ο χρυσός- Τι προβλέπουν Goldman Sachs και UBS
Οι υψηλότερες εκτιμήσεις είναι αποτέλεσμα της ανόδου της τιμής κατά 6,6% την περασμένη εβδομάδα - Νέο ρεκόρ σημείωσε ο χρυσός τη Δευτέρα

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές του πετρελαίου - Η πρόβλεψη της Goldman Sachs
Οι αγορές ανησυχούν ότι η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου θα μειώσει τη ζήτηση για πετρέλαιο