Έντονη νευρικότητα και ελεγχόμενες πιέσεις εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να έχουν τα ηνία μιας συνεδρίασης που πραγματοποιείται στη σκιά του διεθνών απωλειών στις μετοχικές αγορές, αλλά και της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,82% στις 1.175,50 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,61% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.909,11 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,35% στις 950,97 μονάδες.

Κολλημένο στο βάλτο…

Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από το εύρος της πολυήμερης συσσώρευσης μεταξύ των 1.170 – 1.200 μονάδων, με τα «μπρος – πίσω» να συνεχίζονται στους ρυθμούς του διεθνούς κλίματος. Καλώς ή κακώς το ΧΑ δεν μπορεί να αποκοπεί από το διεθνές κλίμα, αν και το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του έτους το είχε καταφέρει, με τις πολεμικές αβεβαιότητες και τον κίνδυνο της ύφεσης να επιδρά στις διαθέσεις των ξένων, κυρίως, χαρτοφυλακίων.

Η επιφυλακτικότητα αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στους τζίρους της αγοράς, οι οποίοι παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενισχύοντας όμως την εικόνα της συσσώρευσης. Αλλά και την εικόνα της αδυναμίας υπέρβασης των επιπέδων, τα οποία όπως έχουν τονίσει αρκετοί αναλυτές θα ταλαιπωρήσουν για αρκετό διάστημα την αγορά, εξαιτίας των κρίσιμων εξελίξεων που αναμένονται, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα, τα εταιρικά αποτελέσματα που αναμένονται το επόμενο διάστημα ενδεχομένως να ευνοήσουν τις διαφοροποιήσεις τίτλων στο ταμπλό, εκτός αν υπάρξει κάποια εξέλιξη σε διεθνές επίπεδο που να ανατρέψει τις προσδοκίες και συμπαρασύρει όλες τις αγορές χαμηλότερα, άρα και τη «ρηχή» ελληνική. Αν και στο άμεσο μέλλον μπορεί να υπάρξουν κάποιες στηρίξεις από τις εγχώριες εξελίξεις.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Cenergy και η Autohellas σημειώνουν απώλειες που φτάνουν το 2,46% και 2,37% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Eurobank, Εθνική και Motor Oil.

Ήπια πτωτικά κινήθηκαν οι Τιτάν, Λάμδα, Quest, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Σαράντης, Coca Cola, Jumbo, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια, με μόνες τις Μυτιληναίο, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ να είναι σε θετικά εδάφη στον FTSE 25.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών