![ΣΔΟΕ : Έλεγχοι σε 5 εταιρείες ταχυμεταφορών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/sdoe.jpg)
Ελέγχους σε πέντε εταιρείες ταχυμεταφορών, που φέρονται να συνδέονται μεταξύ τους, πραγματοποίησαν από τις 15 έως και τις 18/10/2023 κλιμάκια ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, κατόπιν πολύμηνης επεξεργασίας οικονομικών και άλλων δεδομένων.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις στις έδρες και σε αποθηκευτικούς χώρους 5 εταιρειών ταχυμεταφορών, που φέρονται να συνδέονται μεταξύ τους και οι οποίες εμφάνιζαν υπέρογκα ποσά αντικαταβολών της τάξης των 14 εκατ. ευρώ, τα οποία υπερέβαιναν συντριπτικά τα δηλωθέντα από αυτές έσοδα. Τα ποσά αυτά φέρονταν να προέρχονται από παράνομη εμπορία απομιμητικών (παραποιημένων) προϊόντων επώνυμων εταιρειών, αλλά και φοροδιαφυγή λόγω της εμπορίας προϊόντων χωρίς αυτά να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα παραστατικά (α.λ.π.).
Διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές είχαν δηλώσει έσοδα από πωλήσεις (αντικαταβολές) ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα πραγματικά έσοδα από τις πωλήσεις τους υπερέβαιναν το ποσό των 14 εκατ. ευρώ.
ΣΔΟΕ: 4 παράνομα εμφιαλωτήρια στην Αττική – Ετοίμαζαν επώνυμες φιάλες με νοθευμένο αλκοόλ [εικόνες]
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:
– 1.600 αποστολές δεμάτων, που περιείχαν προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, είδη σπιτιού και προικός, τα οποία δεν είχαν τα νόμιμα παραστατικά. Η αξία των εν λόγω συναλλαγών φτάνει το ποσό τουλάχιστον των 50.000€.
– Περισσότερα από 500 τεμάχια (υποδήματα, ενδύματα, τσάντες, πορτοφόλια, αρώματα, μηχανήματα – εργαλεία), που έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών. Υπεύθυνοι για την αποστολή των εμπορευμάτων ήταν τρεις ημεδαποί από την Πάτρα.
Για το σύνολο των εμπορευμάτων που διακινήθηκαν δεν είχαν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία και δεν είχαν αποδοθεί οι προβλεπόμενοι φόροι, ενώ μεγάλο μέρος των εμπορευμάτων προέρχεται από τρίτες χώρες χωρίς να αποδεικνύεται μέχρι σήμερα η νόμιμη εισαγωγή και η καταβολή των αναλογούντων δασμών κ.λπ. φόρων. Η δε ζημία των εταιρειών- δικαιούχων των σημάτων ανέρχεται σε τουλάχιστον 250.000€.
Τα κατασχεμένα εμπορεύματα μεταφέρθηκαν σε χώρους αποθήκευσης της Υπηρεσίας προς καταστροφή.
Οι έρευνες της Υπηρεσίας συνεχίζονται προς εντοπισμό λοιπών συνεργών στην ως άνω διαδικασία, ενώ σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων σχηματίζεται δικογραφία για πλαστογραφία, λαθρεμπορία, απάτη κ.λπ. αδικήματα.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![ΕΤΑΔ: Εσοδα 68,8 εκατ. ευρώ το 2024 – Τα πέντε project για φέτος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/etad-600x400.jpg)
ΕΤΑΔ: Εσοδα 68,8 εκατ. ευρώ το 2024 – Τα πέντε project για φέτος
H βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων της ΕΤΑΔ, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά θετικά και από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μέσω της Έκθεσης Μεταπρογραμματικής Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα
![Πολιτική: Η προεδρική κάλπη, η πρόταση μομφής και τα Τέμπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/vouli-600x400.jpg)
Πολιτική: Η προεδρική κάλπη, η πρόταση μομφής και τα Τέμπη
Μπορεί το κεφάλαιο «προεδρικές εκλογές» να κλείνει, εντούτοις η υπόθεση των Τεμπών θα συνεχίσει να ορίζει τα πεδία της πολιτικής σύγκρουσης και την τακτική των κομμάτων
![Σεισμοί στις Κυκλάδες: Ο «χορός» των Ρίχτερ συνεχίζεται – Οι δονήσεις συγκρίνονται με αυτές ενός έτους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Ο «χορός» των Ρίχτερ συνεχίζεται στις Κυκλάδες – Οι δονήσεις συγκρίνονται με αυτές ενός έτους
Συνεχίζονται χωρίς σταματημό οι σεισμοί στις Κυκλάδες – Και η Αμοργός τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – «Έχει παραμορφωθεί η Καλντέρα»
![Τραμπ: Θα ξεκινήσουμε αμέσως διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/putin-trump-600x370.jpg)
Τραμπ: Θα ξεκινήσουμε αμέσως διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Τραμπ είπε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, την οποία ζητάει το Κίεβο, αλλά είναι κόκκινη γραμμή για τη Μόσχα, δεν θα ήταν «ρεαλιστική»
![Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και καταιγίδες την Πέμπτη – Βροχές και στην Αττική](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/TSF_1_KAIROS-4-600x398.jpg)
Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και καταιγίδες την Πέμπτη
Χειμωνιάτικος ο καιρός και την Πέμπτη με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας
![Γαλλία: Πρόταση για κάρτα αγοράς τροφίμων 150 ευρώ μηνιαίως](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ot_france_elections11-600x352.png)
Πρόταση για κάρτα αγοράς τροφίμων 150 ευρώ μηνιαίως στη Γαλλία
Την καθιέρωση μιας «διατροφικής κοινωνικής ασφάλισης» για όλους τους πολίτες προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι
![Τραπεζοϋπάλληλοι: Συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/otoe.jpg)
Πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για τη συλλογική σύμβαση - Τι συζήτησαν
Αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι - Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
![Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/trump_putin-600x387.jpg)
Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
Τι αναφέρει το Reuters για την επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν
![Φυσικό Αέριο Ελλάδος: Ο πρώτος πάροχος που προσφέρει σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/mitropoulos-fysiko-aerio-600x400.jpg)
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος» στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr για αλλαγή παρόχου
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος», αναπτύσσει υποδομές για σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr-Εξοικονόμηση χρόνου στην υποβολή των αιτήσεων
![Πολύκαστρο: Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου – Κλειστή για δύο μήνες θα μείνει η γραμμή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/treno.jpg)
Εκτροχιάστηκε εμπορικό τρένο στο Πολύκαστρο – Κλειστή για δύο μήνες η γραμμή
Δεν κινδύνευσε το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, ανέφερε η Hellenic Train – Κλειστή η γραμμή έως και δύο μήνες, για να αποκατασταθεί η βλάβη που προκάλεσε τον εκτροχιασμό στο Πολύκαστρο