Να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του στον χώρο του ultra-premium παγκοσμίως, απευθυνόμενος στους λάτρεις των premium brown spirits, επιδιώκει ο οίκος Μεταξά με το λανσάρισμα του Private Reserve METAXA Orama.

Την ίδια στιγμή, το ΜΕΤΑΧΑ αναλαμβάνει δράσεις μακροχρόνιας πνοής για την προστασία της αμπελοκαλλιέργειας του Μοσχάτου Σάμου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο προς τη βιωσιμότητα.

Ξενοδοχείο βγάζει πάνω από 40.000 ευρώ τη μέρα… μόνο από ένα ποτό

Για πρώτη φορά στα 135 χρόνια της ιστορίας του Οίκου, δύο Metaxa Masters, ο εν ενεργεία και ο διάδοχός του, συνυπογράφουν ένα προϊόν. Η νέα έκδοση του ΜΕΤΑΧΑ Private Reserve, ξεχωρίζει για τον εξαιρετικό του γευστικό και αρωματικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα αποτελεί μία ισχυρή δήλωση δέσμευσης στη βιωσιμότητα. Αυτή είναι μια ιστορία για ένα μέλλον που αξίζει να διατηρηθεί.

Μετατρέποντας μια κληρονομιά σε ένα μέλλον

Το METAXA Private Reserve κυκλοφόρησε το 1992 και αποτελεί την πρώτη προσωπική δημιουργία του 5ου Metaxa Master, Κωνσταντίνου Ράπτη. Θα αποτελέσει συμβολικά την αφετηρία για την αλλαγή της σκυτάλης με τον Κωνσταντίνο Καλπαξίδη τον επόμενο Metaxa Master.

Με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ράπτη το Private Reserve κυκλοφορεί σε μία μόνο παρτίδα κάθε χρόνο. Περικλείει blends στο αποκορύφωμα της γευστικής έκφρασης τους και αντιπροσωπεύει την εκλεπτυσμένη εκδοχή του ξεχωριστού στυλ των προϊόντων του Οίκου. Ο Κωνσταντίνος Ράπτης δήλωσε για το Private Reserve «Το δημιουργώ αναμειγνύοντας Μοσχάτα κρασιά από τη Σάμο με εκλεκτά παλαιωμένα οινικά αποστάγματα και ένα αρωματικό μπουκέτο από μεσογειακά βότανα. Η παρατεταμένη περίοδος «παντρέματος» όλων των συστατικών σε μεγάλα δρύινα βαρέλια αναδεικνύει την απαλότητα και την αρωματική ένταση αυτού του εξαιρετικού spirit».

Όπως ο Κώνσταντίνος Ράπτης και όλοι οι προηγούμενοι Masters, ο Κωνσταντίνος Καλπαξίδης συνδυάζει το ταλέντο του Οινοποιού, του Αποσταγματοποιού και του Cellar Master. Επιπλέον, έχοντας σπουδάσει Γεωπονική ο Κωνσταντίνος Καλπαξίδης έχει επιστημονική γνώση της αμπελοκαλλιέργειας. Έτσι, μπορεί να συνεργάζεται στενά με τους αμπελοκαλλιεργητές, υποστηρίζοντάς τους και συμβουλεύοντάς τους στην υιοθέτηση πιο βιώσιμων πρακτικών.

«Αποστολή μου είναι να συνεχίσω να χτίζω πάνω στην κληρονομιά του Κωνσταντίνου Ράπτη και να διατηρήσω αναλλοίωτη την μοναδική συνταγή του METAXA για την επόμενη γενιά. Ωστόσο, ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής καθιστά σήμερα αυτό το εγχείρημα πιο δύσκολο. Συνεπώς, η φιλοδοξία μου είναι να παράγω το METAXA με έναν πιο βιώσιμο τρόπο», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Καλπαξίδης.

Με την παράδοση της σκυτάλης, οι δύο Masters χτίζουν γέφυρες μεταξύ της κληρονομιάς, της δεξιοτεχνίας, της καινοτομίας και της βιωσιμότητας.

Διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς της Σάμου

Η Σάμος, το καταπράσινο νησί του Αιγαίου, η πατρίδα των ορεινών αμπελώνων όπου καλλιεργούνται αρωματικά Μοσχάτα σταφύλια, είναι στενά συνδεδεμένη με την καρδιά του Οίκου και απαραίτητη για τη δημιουργία των spirits του. Ως μια όαση παρθένας φύσης και μοναδικής βιοποικιλότητας, η Σάμος είναι ιδανική για την καλλιέργεια σταφυλιών υψηλής ποιότητας, που προμηθεύεται ο Οίκος.

Στόχος του ΜΕΤΑΧΑ είναι να προστατεύσει το πολύτιμο Terroir της Σάμου, παράλληλα με την πλούσια βιοποικιλότητα του νησιού, και γι’ αυτό έχει αναπτύξει μια σειρά πρωτοβουλιών, υποστηρίζοντας τους ντόπιους αμπελοκαλλιεργητές ώστε να μεταβούν από συμβατικές σε πιο βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας. Είναι πράγματι ζωτικής σημασίας τόσο για το παρόν όσο και το μέλλον, η καλλιέργεια υγιέστερων εδαφών και η προστασία της βιοποικιλότητας. Στόχος του ΜΕΤΑΧΑ είναι όλα τα Μοσχάτα σταφύλια που προμηθεύεται από το νησί να έχουν πιστοποίηση βιωσιμότητας μέχρι το 2027.

Πρωτοπόρος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ομάδα «METAXA Όραμα», η ομάδα αμπελοκαλλιεργητών με τους οποίους η ΜΕΤΑΧΑ έχει αποκλειστική συνεργασία . Το ΜΕΤΑΧΑ συμβουλεύει και ενισχύει τους αμπελοκαλλιεργητές της ομάδας αυτής, προς τη μετάβασή τους σε αγροοικολογικές πρακτικές.

Το METAXA LIKNON, ο ιδιόκτητος αμπελώνας του Οίκου στη Σάμο, αποτελεί υπόδειγμα και έμπνευση για τους αμπελοκαλλιεργητές, καθώς θα λάβει βιολογική πιστοποίηση μέχρι το τέλος του έτους.

Private Reserve METAXA Orama

Το νέο Private Reserve Orama θα είναι η πρώτη έκδοση του METAXA που θα περιέχει κρασιά από Μοσχάτο Σάμου που θα έχουν καλλιεργηθεί ακολουθώντας βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές.

Η επανακυκλοφορία του, ως συνδημιουργία των δύο Masters, θα αποτυπώσει αυτή τη σημαντική στιγμή για τον Οίκο, τιμώντας την πολύτιμη κληρονομιά του Κωνσταντίνου Ράπτη και καλωσορίζοντας το πολλά υποσχόμενο ταλέντο του Κωνσταντίνου Καλπαξίδη. Το νέο Private Reserve αποτελεί συνδυασμό της δεξιοτεχνίας και των δύο και της κοινής τους επιθυμίας να προσφέρουν ένα πιο βιώσιμο προϊόν.

Ακόμη και η νέα συσκευασία αποδεικνύει τη δέσμευση του METAXA στην βιωσιμότητα. Για την επανακυκλοφορία του Private Reserve, η φιάλη επανασχεδιάστηκε για να γίνει ελαφρύτερη και η συσκευασία δώρου έγινε πιο μικρή, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 κατά 10,4% σε σύγκριση με την προηγούμενη συσκευασία.

Η τέλεια απεικόνιση της φιλοδοξίας του Οίκου

Το Private Reserve METAXA Orama απευθύνεται στους λάτρεις των premium amber spirits. Στόχος του είναι να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του Οίκου στην κατηγορία ultra-premium, απαντώντας στις παγκόσμιες τάσεις για premiumization. Η γεύση του θα ενθουσιάσει ιδιαίτερα τους γευσιγνώστες ηλικίας 30-40 ετών που δίνουν έμφαση στην ποιότητα, που είναι συνειδητοποιημένοι σχετικά με το τι καταναλώνουν και που επιλέγουν με προσοχή τι πίνουν.

Η κυκλοφορία του Private Reserve METAXA Orama αντανακλά το σημερινό όραμα του Οίκου. Σηματοδοτεί την μετάβαση από τον 5Ο Metaxa Master στον επόμενο και ταυτόχρονά μια νέα κατεύθυνση για το ΜΕΤΑΧΑ, με μια ισχυρή δέσμευση προς τη βιωσιμότητα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη διαχρονική ποιότητα του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Υπεράκτια αιολικά: Ποιες περιοχές θέτει εκτός το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ
Green |

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα υπεράκτια αιολικά – Τι θα προβλέπει το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ

Ποιες περιοχές δεν περιλαμβάνονται στον «οδικό χάρτη» για τα υπεράκτια αιολικά – Ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον Masdar και Iberdrola για θαλάσσια πάρκα στην Ελλάδα