
«Η Ευρώπη στέκεται στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι χρειάζεται «μία λύση που στηρίζεται στη φιλοσοφία δύο κρατών. Το πρόβλημα ασφαλείας του Ισραήλ δεν θα αντιμετωπιστεί μόνο με όρους ασφαλείας, αλλά και με πολιτική λύση».
Αναφορικά με την στάση του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει να στηρίζει τη Χαμάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι «η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση. Δεν εκφράζει τον παλαιστινιακό λαό. Ο Ερντογάν είναι τελείως εκτός κλίματος όταν δεν αναγνωρίζει τι συνιστά η Χαμάς. Αλλά θεωρώ ότι αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει το πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Εμείς παραμένουμε εστιασμένοι στη θετική μας ατζέντα».
«Η Σύνοδος στέλνει μήνυμα, το Ισραήλ να λάβει σοβαρά την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα και να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας», είπε χαρακτηριστικά.
Για το μεταναστευτικό είπε ότι χρειαζόμαστε χρήματα ως χώρα για το προσφυγικό και για τη διαχείριση του προβλήματος ως χώρα εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης χώρα πρώτης υποδοχής των γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό.
«Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας με γειτονικές χώρες οι οποίες φιλοξενούνε πολλούς μετανάστες και προφανώς χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για τις φυσικές καταστροφές είμαι ευγνώμων στην ευρωπαΐκή επιτροπή για την ανακατανομή ευρωπαϊκών κονδυλίων για να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε γρήγορα τα έργα ανάταξης της Θεσσαλίας», είπε χαρακτηριστικά.
Επίδομα θέρμανσης
«Η κυβέρνηση έχει ήδη μεριμνήσει μέσα από το επίδομα θέρμανσης», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι πολλά νοικοκυριά θα καλυφθούν από αυτή την παρέμβαση.
Ανακοίνωσε ότι την επομένη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το νέο πλαίσιο στήριξης για όσους θερμαίνονται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.
«Θεωρώ ότι είναι μία δίκαιη και σωστή παρέμβαση ειδικά από τη στιγμή που καθώς θα φτάνουμε στο τέλος του έτους και υποθέτουμε ότι δεν θα έχουμε κάποια άλλη έκρηξη στις τιμές Οι ορίζοντες επιδοτήσεις την ηλεκτρική ενέργεια θα φθίνουν», είπε χαρακτηριστικά.


Latest News

Αφρικανική σκόνη, βροχές και δυνατοί άνεμοι
Ο καιρός ανά περιοχή – Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

«Δεν συζητήθηκαν εμπιστευτικές πληροφορίες» - Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να «μαζέψουν» τη διαρροή
Ενώπιον της Γερουσίας βρέθηκαν οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών για να δώσουν εξηγήσεις

Σε δίκη η Boeing για τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα 737 MAX
Η υπόθεση αφορά σε παραπλανητικές δηλώσεις της Boeing προς τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με προβληματικό λογισμικό του 737 MAX

ΗΠΑ: Πώς μία διαρροή αποκαλύπτει τα βάθη της απέχθειας της κυβέρνησης Τραμπ για την Ευρώπη;
Τα μηνύματα που μοιράστηκαν οι υπουργοί του Τραμπ κατά λάθος με δημοσιογράφο του Atlantic αποκαλύπτουν την αλήθεια για το πώς αισθάνονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για τους συμμάχους τους στην Ευρώπη

Τι αλλάζει στις άδειες οδήγησης ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός
Τουλάχιστον δύο χρόνια δοκιμαστική περίοδος για τους νέους οδηγούς στην ΕΕ - Πρόσβαση μέσω smartphone στις άδειες οδήγησης

Φεύγει η σκόνη, έρχονται βροχές – Στους 26 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

ΗΠΑ: Ρωσία και Ουκρανία συμφωνούν για εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα
Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

«Δεν υιοθετήθηκε κοινή δήλωση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία» – Λαβρόφ: «Εφικτή η συμφωνία για τη Μαύρη Θάλασσα»
Ρώσος γερουσιαστής τόνισε ότι η δήλωση δεν υιοθετήθηκε λόγω «της θέσης της Ουκρανίας» - Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ

Επίκαιρο παρά ποτέ το «Eθνικόν είναι το αληθές» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Ζούμε σε εξαιρετικά ταραγμένους καιρούς και πολλές από τις σταθερές, τις οποίες θεωρούσαμε δεδομένες τις τελευταίες δεκαετίες, τίθενται σε αμφισβήτηση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

«Θα αγωνιστούμε ενάντια στο πραξικόπημα» - Nέο μήνυμα Ιμάμογλου από τη φυλακή
«Όταν έρθουμε στην εξουσία, δεν θα κάνουμε αυτό που μας κάνατε εσείς», έγραψε σε νέα ανάρτησή του ο Εκρέμ Ιμάμογλου