
Τις 356.747 μονάδες έφτασαν οι παγκόσμιες πωλήσεις της Renault το τρίτο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022, ενώ κατά τους πρώτους 9 μήνες του έτους, πούλησε συνολικά 1.128.885 μονάδες.
Έτσι η Renault είναι η δεύτερη μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2023, πετυχαίνοντας ανάπτυξη 25% το τρίτο τρίμηνο και 22% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα (726.938 πωλήσεις).
Το Megane E-Tech electric έχει πουλήσει πάνω από 35.000 μονάδες φέτος καταλαμβάνοντας το 54% των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων της μάρκας. Μέσα στο 2024, η αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της Renault θα εμπλουτιστεί με το νέο Scenic E-Tech electric, που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Σημειώνεται πως η ανάκαμψη των πωλήσεων έρχεται μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια πτώσης.
FT: Βήμα προς το διαζύγιο ή τη συμφιλίωση η συμφωνία Renault – Nissan;
Συνεργασία με «βλέμμα» και στην ηλεκτροκίνηση
Πριν λίγους μήνες, η κινεζική Geely και η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσαν επενδύσεις έως και 7 δισ. ευρώ για τη σύσταση μιας κοινοπραξίας στην οποία θα μετέχουν με ίσο ποσοστό. Η συνεργασία των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη βενζινοκινητήρων και κινητήρων υβριδικής τεχνολογίας για τα αυτοκίνητα.
Η κοινοπραξία αποσκοπεί στην κατασκευή αποδοτικότερων κινητήρων εσωτερικής καύσης και υβριδικών συστημάτων, σε μια εποχή που η στόχευση μεγάλου μέρους της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι στη μετάβαση σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι για να καταστούμε παγκόσμιος ηγέτης στις υβριδικές τεχνολογίες, παρέχοντας λύσεις με χαμηλές εκπομπές για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Έρικ Λι, πρόεδρος της Geely.
Η νέα εταιρεία θα απασχολεί 19.000 άτομα σε 17 εργοστάσια παραγωγής κινητήρων και πέντε κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, σύμφωνα με τη Renault.
Ανάμεσα στους πελάτες της κοινοπραξίας αναμένεται να είναι οι Volvo, Proton, Nissan, Mitsubishi και PUNCH Torino.


Latest News

Ο χρυσός παίρνει τον δρόμο της... επιστροφής - Γιατί «εγκαταλείπει» τη Νέα Υόρκη
Ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Μείωση 1,1% στα δημοσιονομικά έσοδα της Κίνας το α΄ τρίμηνο 2025
Τα δημοσιονομικά έσοδα για την Κίνα κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου ανήλθαν συνολικά σε 821,54 δισ. δολάρια

Moody’s: Αυξάνει τις προβλέψεις για αθετήσεις πληρωμών
Κατά το πρώτο τρίμηνο, σημειώθηκαν 27 αθετήσεις πληρωμών, έναντι 38 την ίδια περίοδο πέρυσι

Ο Τραμπ δηλώνει απρόθυμος να συνεχίσει να αυξάνει τους δασμούς στην Κίνα - Τι είπε για TikTok
Ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους υπαινίχθηκε ότι έχουν γίνει προσπάθειες προσέγγισης της Κίνας για συνομιλίες

Το εγκώμιο Πάουελ «έπλεξε» ο Βιλεροούα - «Ένας υποδειγματικός κεντρικός τραπεζίτης»
«Ένας κεντρικός τραπεζίτης πρέπει να λέει την αλήθεια ανεξάρτητα και αυτό έκανε ... Χαιρετίζω τον επαγγελματισμό και το θάρρος του.» είπε ο Βιλερουά

O Τραμπ «απασφάλισε» - Αυξάνει τα τέλη για πλοία κατασκευασμένα στην Κίνα
Ο εμπορικός αντιπρόσωπος σχεδιάζει να χρεώνει τα πλοία για κάθε ταξίδι, όχι για κάθε λιμάνι των ΗΠΑ, μετά από αντίδραση της βιομηχανίας

Έσοδα πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για το Netflix
Μεγάλες βοήθειες έλαβε το Netflix από τις φθηνές συνδρομές με προβολή διαφημίσεων, όπου αυτές είναι διαθέσιμες -

Κίνηση έκπληξη της Τουρκίας - Αιφνιδιαστική αύξηση επιτοκίων
Η απροσδόκητη κίνηση έρχεται καθώς η Τουρκία αντιμετωπίζει τους δασμούς Τραμπ και αναταραχή από την σύλληψη Ιμάμογλου

Ο πρόεδρος της Renault αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της Nissan
Ο πρόεδρος της Renault, Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ, θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της Nissan, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα

Στο στόχαστρο ξανά η Google - Η νέα δίκη για μονοπωλιακές πρακτικές
Η απόφαση επιτρέπει στις ΗΠΑ να υποστηρίξουν ότι η Google πρέπει να πουλήσει διαφημιστικά εργαλεία