Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ότι η Χαμάς θα ξεκινούσε πόλεμο, επαναλαμβάνει το γραφείο του Νετανιάχου, μετά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού.

«Όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Shin Bet και του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών των IDF, εκτίμησαν ότι η Χαμάς είχε αποθαρρυνθεί και δεν είχε πρόθεση να διαταράξει την ηρεμία.

Αυτή ήταν η εκτίμηση που παρουσιάστηκε επανειλημμένα στον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο από όλες τις υπηρεσίας ασφαλείας και πληροφοριών» προστίθεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τους Times of Israel.


Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, ο Νετανιάχου ρωτήθηκε σχετικά με μια προειδοποίηση που δήθεν εκδόθηκε από τον επικεφαλής της Shin Bet και τον επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών των IDF και είπε ότι η ερώτηση ήταν «ανακριβής».

Νετανιάχου: Είμαστε στο δεύτερο στάδιο του πολέμου – Θα είναι μακρύς μέσα στη Γάζα

Η εν εξελίξει χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας είναι η δεύτερη φάση του πολέμου, δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και τόνισε ότι «ο πόλεμος μέσα στη Γάζα θα είναι μακρύς».

«Αυτό είναι το δεύτερο στάδιο του πολέμου… Οι προκλήσεις είναι πολύ σαφείς – να καταστραφεί η στρατιωτική ικανότητα και η ικανότητα διακυβέρνησης της Χαμάς και να επιστρέψουν τα θύματα στα σπίτια τους» τόνισε.

«Αυτός είναι ο δεύτερος πόλεμος για την ανεξαρτησία μας. Θα σώσουμε τη χώρα μας. Θα πολεμήσουμε στον αέρα, στο έδαφος και θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε. Αυτή είναι η αποστολή της ζωής μου… Στο όνομά σας και στο όνομα όλων» είπε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Παράλληλα, κάλεσε τον άμαχο πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα να μετακινηθεί σε ασφαλείς περιοχές.

«Τρομερή αποτυχία» είπε για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

«Υπήρξε μια τρομερή αποτυχία. Θα διερευνηθεί. Θα γυρίσουμε κάθε πέτρα» είπε ο Νετανιάχου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν φέρει ευθύνη γύρω από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος