Το Ισραήλ άφησε να διαφανεί η πρόθεσή του να περικυκλώσει τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας, δημοσιεύοντας φωτογραφίες αρμάτων μάχης στη δυτική ακτή του παλαιστινιακού θύλακα, 48 ώρες αφότου ξεκίνησε η διευρυμένη χερσαία επιχείρησή του εκεί.

Η επόμενη μέρα στη Λωρίδα της Γάζας

Η «δεύτερη φάση» του πολέμου κατά της Χαμάς, όπως την αποκαλεί το Ισραήλ, αρχικά κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι ισραηλινές δυνάμεις μετακινούνταν κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι τηλεπικοινωνίες στη Γάζα διακόπηκαν. Η τηλεφωνική σύνδεση και το διαδίκτυο αποκαθίστανται σταδιακά σήμερα, σύμφωνα με κατοίκους του θύλακα.

Εκτός από τις φωτογραφίες των αρμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός, άλλες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να υψώνουν τη σημαία του Ισραήλ στο έδαφος της Γάζας. Σε άλλες εικόνες, μπουλντόζες φαίνονται να ανοίγουν δρόμους στη Λωρίδα της Γάζας και σε άλλες εικονίζονται άρματα Merkava, συνοδευόμενα από πεζικάριους.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις φωτογραφίες αυτές.

Τι λέει η Χαμάς

Η Χαμάς ανέφερε ότι εκτόξευσε οβίδες όλμων εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων στη βόρεια Γάζα και έπληξε άρματα με πυραύλους, υποβαθμίζοντας τις αναφορές περί προέλασης του εχθρού.

«Το Ισραήλ μας απέκοψε από τον κόσμο για να μας εξαφανίσει αλλά ακούμε τους ήχους των εκρήξεων και είμαστε υπερήφανοι που οι μαχητές της αντίστασης τους σταμάτησαν σε απόσταση κάποιων μέτρων» είπε ο Σαμπάν Άχμεντ, ένας δημόσιος υπάλληλος που παρέμεινε στην Πόλη της Γάζας παρά τις προειδοποιήσεις των ισραηλινών δυνάμεων προς τους κατοίκους να φύγουν στα νότια.

Τις τελευταίες 24 ώρες μαχητικά αεροσκάφη των ισραηλινών δυνάμεων (IDF) έπληξαν περισσότερους από 450 στόχους της Χαμάς, όπως κέντρα διοίκησης, παρατηρητήρια και θέσεις από τις οποίες εκτοξεύονταν αντιαρματικές ρουκέτες, ανέφερε σήμερα ο στρατός. Πολλοί ένοπλοι βγήκαν από μια σήραγγα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τους Ισραηλινούς στρατιώτες, πρόσθεσε.

«Διευρύνουμε σταδιακά τις χερσαίες επιχειρήσεις των δυνάμεών μας στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο εκπρόσωπος των IDF, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας
Επικαιρότητα |

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας

Χτυπήθηκαν σπίτια και δημόσια κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, δημοσιοποιώντας προκαταρκτικό απολογισμό που έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 16 τραυματίες

Μαλδίβες: Απαγόρευση σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
Επικαιρότητα |

Μαλδίβες: «Μπλόκο» σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

«Οι Μαλδίβες δηλώνουν εκ νέου την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό αγώνα» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του προέδρου της νησιωτικής χώρας, Μοχάμεντ Μουίζου.

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ
Επικαιρότητα |

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ

Όταν τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικούς που άσκησαν κριτική, εμμέσως αποκαλύπτουν σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό. Ο δικηγόρος που τα υπογράφει είχε δικηγορικό γραφείο μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη, και διαθέτει πλούσιο πορτφόλιο σε συμβάσεις παροχής δικηγορικών υπηρεσιών προς φορείς του Δημοσίου.