
Συνέδριο με θέμα «Εθνικό Παρατηρητήριο: Δημόσιες πολιτικές με αξιόπιστα δεδομένα για τις ΜμΕ» διοργανώνει η γενική γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Υφυπουργού Ανάπτυξης, Άννας – Μάνη Παπαδημητρίου, και της Γενικής Γραμματέως Βιομηχανίας, Θέμιδος Ευτυχίδου και χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, παραγωγικών φορέων και κοινωνικών εταίρων. Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κος Δημήτριος Σκάλκος και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ κος Γεώργιος Ζερβός.
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της Συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προσαρμογή του Εθνικού Παρατηρητηρίου για τις ΜμΕ στις ανάγκες της νέας Αναπτυξιακής/Βιομηχανικής Πολιτικής 2020-2030 και της πολιτικής για τις ΜμΕ – Ανάπτυξη υπηρεσιών και εργαλείων παρακολούθησης και πληροφόρησης», ΕΠΑνΕκ, ΕΣΠΑ 2014 – 2020, η οποία περιλαμβάνει τη συστηματική παρακολούθηση και ανάλυση δεδομένων για τις ΜμΕ στην Ελλάδα.
To Εθνικό Παρατηρητήριο για τις ΜμΕ καλύπτει ευρύ φάσμα θεματικών πεδίων και δραστηριοτήτων που αφορούν τον επιχειρηματικό τομέα, συμβάλλοντας στη συνολική ανάπτυξη και ενίσχυση των ΜμΕ και οι άμεσοι στόχοι του είναι:
– Παροχή αξιόπιστων και επεξεργασμένων στατιστικών στοιχείων που προκύπτουν από μελέτες και έρευνες σχετικά με τις τάσεις και τις προοπτικές των ΜμΕ σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.
– Βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας προς τις ΜμΕ.
– Συντονισμός των υφιστάμενων φορέων στήριξης των ΜμΕ σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.
– Ανάλυση της επιχειρηματικής δημογραφίας των ΜμΕ για τη διαμόρφωση στοχευμένων προτάσεων πολιτικής.
– Αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριών για τη διαμόρφωση προτάσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών για τη θεσμική στήριξη και διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας.
– Προώθηση της διάχυσης της πληροφορίας και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων
Πιο αναλυτικά, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των υποέργων της Συγχρηματοδοτούμενης Πράξης και συγκεκριμένα:
– Υποέργο 1: «Ετήσιες εκθέσεις ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ για τα έτη 2013 – 2022 με θέμα: Η κατάσταση και οι προοπτικές των ΜμΕ στην Ελλάδα»
– Υποέργο 2: «Έρευνα – Μελέτη για την ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία»
– Υποέργο 3: «Μελέτη για τη χαρτογράφηση του τομέα της Χειροτεχνίας Καλλιτεχνικής Βιοτεχνίας ανά κλάδο»
– Υποέργο 4: «Ανάπτυξη οικονομετρικών υποδειγμάτων για τη συνεισφορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της μεταποίησης στα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας».


Latest News

Αktor: Στα 32,4 εκατ. ευρώ το Enterpise Value (EV) της Sun Force One
Η AKTOR Ανανεώσιμες θα καταβάλει ως ίδια συμμετοχή για την αγορά του 51% της Sun Force One το ποσό των 4,1 εκ. ευρώ περίπου

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Οκτώ νέα αεροσκάφη στο στόλο της Aegean
Προσθέτει 8 νέα αεροσκάφη Airbus A321 - Έφτασε τα 58 στο σύνολο

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Πώς οι τράπεζες θα μειώσουν και άλλο τα «κόκκινα δάνεια» - Το ιστορικό ρεκόρ
Κάτω από 5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες - Πότε θα επιτύχουν την απόλυτη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων
Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ

Frigoglass: Σύναψη σύμβασης δανείου με Kar-Tess Holding – Οι όροι
Η Kar-Tess είναι μέτοχος της εισηγμένης, ελέγχοντας τo 48,39%

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025