
Στους 48 ανέρχονται οι νεκροί απο τον τυφώνα Ότις, που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό, πλήττοντας ιδιαίτερα την τουριστική πρωτεύουσα Ακαπούλκο. Επίσης, άλλοι 6 εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών, που συνεχίζουν να διανέμουν βοήθεια στους πληγέντες.
Μεξικό: Ο τυφώνας Ότις ενισχύεται στην κατηγορία 5 – Πλησιάζει απειλητικά το Ακαπούλκο
Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για έκανε λόγο για 43 νεκρούς, στην πλειονότητά τους από πνιγμό, όμως έκτοτε αναφέρθηκαν άλλοι πέντε θάνατοι στην Κογιούκα ντε Μπενίτες, κοινότητα που γειτονεύει με την Ακαπούλκο. Ανακοίνωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ανέφερε πως οι αγνοούμενοι μειώθηκαν στους έξι στην πολιτεία Γκερέρο, από τους 36 για τους οποίους έκανε λόγο μερικές ώρες νωρίτερα.
Το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι 263 αλλοδαποί βρίσκονταν στην Ακαπούλκο όταν χτύπησε ο τυφώνας, ανάμεσά τους 34 Αμερικανοί, 18 Γάλλοι και 17 Κουβανοί. Όλοι βρέθηκαν καλά στην υγεία τους και όλοι έχουν πλέον αποχωρήσει από το παγκοσμίως γνωστό θέρετρο.
Σύμφωνα με ΜΜΕ, ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ επιθεώρησε χθες τις πληγείσες περιοχές από αέρος, είχε συναντήσεις με αξιωματούχους και μέλη σωστικών συνεργείων.
Η καταμέτρηση των θυμάτων και η διανομή βοήθειας έγιναν με βραδύ ρυθμό, καθώς ο τυφώνας προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης και των τηλεπικοινωνιών ενω η λειτουργία των δικτύων προοδευτικά αποκαθίστατο το σαββατοκύριακο. Ανθρωπιστική βοήθεια της κυβέρνησης και ιδιωτικών φορέων άρχισε να διανέμεται την Παρασκευή το μεσημέρι, αφού άνοιξαν ξανά το αεροδρόμιο και το οδικό δίκτυο.
Ο τυφώνας κατηγορίας 5, της υψηλότερης στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, χτύπησε την πόλη Ακαπούλκο των περίπου 780.000 κατοίκων, που ζει κυρίως χάρη στον τουρισμό, τις πρώτες πρωινές της περασμένης Τετάρτης. Καταστήματα και σούπερ μάρκετ λεηλατήθηκαν προτού αρχίσει να φθάνει βοήθεια. Κάπου 17.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αναπτύχθηκαν στην πόλη για να εγγυηθούν την ασφάλεια. «Προχωράμε στην αποτελεσματική διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας», διαβεβαίωσε η κυβερνήτρια της Γκερέρο, η Έβελιν Σαλγάδο, μέσω X (του πρώην Twitter).
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις οι ζημιές ξεπερνούν το ενα δισεκατομμύριο δολάρια.


Latest News

Οι ΗΠΑ αντιδρούν, αλλά συνεχίζουν τις συζητήσεις για τον παγκόσμιο φόρο - Τι λέει ο ΟΟΣΑ
Περισσότερες από 135 χώρες υπέγραψαν τη μεγαλύτερη εταιρική φορολογική μεταρρύθμιση εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια πριν

Η PwC αποχωρεί από την Αφρική για να αποφύγει τα σκάνδαλα
Ο παγκόσμιος πρόεδρος της PwC, Mohamed Kande, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των σκανδάλων σε πολλές ηπείρους από τότε που ανέλαβε τον ρόλο τον Ιούλιο

Και τα κρίσιμα ορυκτά στο έλεος των δασμών Τραμπ
Η έρευνα που ξεκινούν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέο κρίσιμο εμπορικό πόλεμο ορυκτών

Με ρυθμό 5,4% έτρεξε η κινεζική οικονομία το α' τρίμηνο
Η UBS εκτίμησε ότι λίγο λιγότερο από το 60% των εισαγωγών των ΗΠΑ από την Κίνα υπόκεινται σε μέγιστο δασμό 145%

Κίνα για δασμούς: «Δεν θα πέσει δα και ο ουρανός να μας πλακώσει»
Η Κίνα δεν τρομάζει από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και βασίζεται στην «τεράστια εσωτερική αγορά» των 1,4 δισ. καταναλωτών

Τράπεζες: Τα γραφεία συναλλαγών βγάζουν τρελό χρήμα από το χάος των δασμών του Τραμπ
Οι τράπεζες Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley σημείωσαν τεράστια άλματα στα έσοδα από συναλλαγές

Η Harley-Davidson, μόνη, ψάχνει νέο... CEO
Γιατί ο Γιόχεν Ζάιτς σχεδιάζει να αποσυρθεί μετά από πέντε χρόνια στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Harley-Davidson

Πρώην αρχικατάσκοπος της CIA σε ρόλο κλειδί στην KKR
Η επενδυτική - διαχειριστές χρημάτων KKR προσέλαβε στο Ντέιβιντ Πετρέους για να επιβλέψει τομέα Από τον οποίο προσδοκά τεράστια ανάπτυξη
![F-35: Το ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/f-35-1-600x400.jpg)
Οι παραγγελίες του F-35 - Ενα ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]
Η συνολική παραγγελία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας για τα αεροσκάφη F-35 προς την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, φτάνει τις 1.763 μονάδες

Οι δασμοί δεν θα φέρουν πίσω στις ΗΠΑ την παραγωγή - Τι λένε οι αμερικανοί επιχειρηματίες
Η επαναφορά των αλυσίδων εφοδιασμού στις ΗΠΑ θα μπορούσε να διπλασιάσει το κόστος - Αντί για αυτό οι επιχειρηματίες προτιμού να αναζητήσουν χώρες με χαμηλούς δασμούς