![ΣΥΡΙΖΑ: Πλώρη μακριά από το μέτωπο της σφαγής βάζει ο Κασσελάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/proedros-syriza-kasselakis.jpg)
Αλλάζει ημερησία ατζέντα και επιχειρεί να γυρίσει το εσωκομματικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας βήματα προς τα εμπρός ο πρόεδρος Κασσελάκης. Δημοσκοπήσεις και φαγωμάρα θα έπρεπε να είχαν ήδη ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά και το μπαράζ θεσμικών συναντήσεων δείχνουν ελιγμούς για φυγή από τα μέτωπα της διάλυσης.
ΣΥΡΙΖΑ: Οι 3 συν 1 πρωτοβουλίες κατά της εσωστρέφειας από τον Κασσελάκη
Τα προειδοποιητικά σήματα σε δημοσκοπήσεις, αλλά και το σκηνικό των τελευταίων ημερών, παραπέμπουν στον κίνδυνο, ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε θίασο, και όχι σε κόμμα. Τα red flags φαίνεται πως δίνουν τη σκυτάλη σε περισσότερες πολιτικές συναντήσεις, και σε μία αντιπολιτευτική παρουσία.
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/10/kaselakisandrouylakismitostakis-1024x600.jpg)
Με ακρίβεια θα κάνει αντιπολίτευση ο Κασσελάκης
Αιχμές, βολές και διαγραφές στελεχών, όπως και οι δημόσιες εντάσεις, οι οποίες έχουν ξεφύγει από το φάσμα της εσωτερικής αναδιοργάνωσης, αφήνουν τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός αντιπολιτευτικής μάχης. Το σκηνικό στο κόμμα μονοπωλεί τη συζήτηση (εντός και εκτός) και αυτό υπονομεύει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως, επίσης, και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα προβλήματα των πολιτών.
Μετά τη Νέα Υόρκη και την επιστροφή του προέδρου στην Ελλάδα, το ημερολόγιο του κ. Κασσελάκη γράφει περιοδείες και συναντήσεις. Καταρχάς, την Τρίτη το απόγευμα, συνεδριάζει στη Βουλή η κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου επιχειρείται, ο ΣΥΡΙΖΑ, να συζητήσει “τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του, αναμένεται να γυρίσει το κλίμα και να βάλει μπροστά στην ατζέντα την ακρίβεια, η οποία αποτελεί από τις σημαντικότερες αγωνίες. Πριν βρεθεί στην ΚΟ στις 6 το απόγευμα, το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη ξεκινά το πρωί με τον Άρειο Πάγο. Θα συναντηθεί με την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με το προεδρείο του ΑΣΕΠ στην έδρα της Ανεξάρτητης Αρχής.
Δημοσκοπήσεις – red flags
Το γεγονός ότι το κόμμα είναι εκτός εμβέλειας -ως προς τους πολίτες, και πως δεν έχει επαφή με όσα απασχολούν την κοινωνία- αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με την Metron Analysis για το MEGA, η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει στις 22,8 μονάδες παρά το κλίμα δυσαρέσκειας και αγωνίας, κυρίως γύρω από την οικονομία.
Ως προς την αξιολόγηση του Στέφανου Κασσελάκη, η δημοσκόπηση δείχνει ότι η κοινωνία έχει μάλλον αρνητική γνώμη. Μόνο το 16% των ερωτηθέντων έχει θετική για το πώς ασκεί τα καθήκοντά του ως αρχηγός, ενώ το 72% έχει αρνητική γνώμη. Η απήχηση του Κασσελάκη είναι μεγαλύτερη στις μικρότερες ηλικίες και φθίνει όσο ανεβαίνουμε την ηλικιακή ιεραρχία.
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/10/m_m044731695318000-1-1024x682.jpg)
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης
Οι τελευταίες μετρήσεις, στην GPO, δείχνουν ότι για πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεπερνάει σε καταλληλότητα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρουλάκης έχει ποσοστό 13,8%, ενώ ο Κασσελάκης 12,1%.
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/10/Metron_Oct_05-1-1024x577.jpg)
Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA (26/10/2023)
Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά του Δημήτρη Κουτσούμπα (πρώτος σε θετικές γνώμες στην Metron Analysis, ξεπερνώντας και τον Μητσοτάκη, δεύτερος στην GPO) επικυρώνοντας πως το θετικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ έχει να κάνει με το προφίλ και την προσωπικότητα του γενικού γραμματέα του.
Ο κ. Ανδρουλάκης ξεπερνάει τον Κασσελάκη σε δημοφιλία σε κάθε περίπτωση (40%-25% στην Metron Analysis, 41,5%-24,3% στην GPO), δεδομένο που θα έπρεπε να ανησυχεί την Κουμουνδούρου -κυρίως γιατί ο Κασσελάκης είναι νεοεκλεγείς πρόεδρος και δεν έχει επιδείξει δυναμική από τη νωπή εντολή που έλαβε, ενώ τις τελευταίες μέρες αμφισβητείται και από την εσωκομματική του αντιπολίτευση.
Από τον Μητσοτάκη, στον Ανδρουλάκη
Χειραψίες θεσμικές αναμένονται και με τους πολιτικούς αρχηγούς. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, ανέλαβε την πρωτοβουλία για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.
Την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό , στις 10:00 στη Βουλή. Η συνάντηση, όπως υπενθύμισε ο Παύλος Μαρινάκης, είχε προαναγγελθεί μετά την εκλογή Κασσελάκη στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και έχει και θεσμικό χαρακτήρα.
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/10/VVER3242-1024x682.jpg)
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
Από τη Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζουν ότι «πρόκειται για μια εθιμοτυπική συνάντηση στην οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα ανταποκριθεί».
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ έχει ζητηθεί η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.
Όσον αφορά τη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Περισσός υπογραμμίζει ότι -για την ώρα- ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης με την επέμβαση στη μέση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης και η Βουλή
Πέραν των κομματιών διαφωνιών, και των εσωκομματικών εξελίξεων, από την ηγεσία διαφαίνεται μία διάθεση να υπάρξει και άλλο θέμα συζήτησης με πολιτικό περιεχόμενο και ενδιαφέρον για την κοινωνία. Αν αυτό εν τέλει επιτευχθεί θα φανεί στο κλίμα της αυριανής συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, στην οποία έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν οι συντονιστές/συντονίστριες και οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες των Τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής.
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/10/5q2a04551693476838-1024x682.jpg)
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλακης σε συνεδρίαση της Βουλής.
Πηγές από την Κουμουνδούρου ρίχνουν φως στο σκεπτικό του προέδρου: στόχος αποτελεί η γείωση με τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες. Έτσι μετά την περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, το νομό Ημαθίας και τη Λάρισα, στο επίκεντρο του κόμματος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθενται δύο από τα πλέον κρίσιμα θέματα που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες και απαιτούν απαντήσεις: η ακρίβεια και η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.
Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα τεθεί το μείζον ζήτημα της ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών και γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι: Το προσχέδιο του κυβερνητικού προϋπολογισμού, όχι μόνο δεν απαντά, αλλά επιτείνει περαιτέρω το πρόβλημα. Ως προϋπολογισμό ακρίβειας τον αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και σε αυτό το πλαίσιο σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών, θα παρουσιάσει τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
Επίσης, θα αναλυθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις». Ένα νομοσχέδιο, το οποίο κάτω από τον ευφημισμό του τίτλου και τον ψευδεπίγραφο μανδύα αξιοκρατίας, ουσιαστικά διαιωνίζει τον άκρατο κομματισμό και την ευνοιοκρατία στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης, ως εναλλακτική πρόταση για την στελέχωση των Διοικήσεων του Δημοσίου.
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.