Στη διστακτικότητα τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών βρίσκεται και σήμερα εγκλωβισμένο το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και συντηρεί μια ήπια ανοδική πορεία, οι πιέσεις από επιλεγμένους τίτλους δεν επιτρέπουν να καλλιεργηθούν καλύτερες προσδοκίες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,51% στις 1.192,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,58% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.931,77 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,41% στις 972,54 μονάδες.

Παραμένει η διστακτικότητα

Η αγορά δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί από το εύθραυστο κλίμα των διεθνών αγορών, αλλά ούτε και να ξεπεράσει τις δικές της αγκυλώσεις και ανοιχτά μέτωπα, συντηρώντας ένα εύρος συναλλαγών πλησίον, αλλά χαμηλότερα των 1.200 μονάδων. Ένα επίπεδο που έχει βάλει ήδη τέσσερις φορές στοπ στους long, οι οποίοι ενδεχομένως να δοκιμαστούν για ακόμη μία φορά σήμερα.

Βέβαια η πολιορκία του ψυχολογικού αυτού επιπέδου θα πρέπει να συνοδευτεί και με τζίρο, που στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτό να βελτιωθεί, με τις συναλλαγές να αποτυπώνουν αν μη τι άλλο αυτή τη διστακτικότητα πολλών χαρτοφυλακίων. Άλλωστε, οι μεν αγοραστές περιμένουν τα “τεχνικά σήματα” της ολοκλήρωσης της πτωτικότητας του τελευταίου τριμήνου, οι δε πωλητές έχουν εξαντλήσει τα σχέδια τους κάτω από τη γραμμή των 1.200 μονάδων και επιζητούν καλύτερες τιμές.

Όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ΟΤ βλέπουμε στην αγορά μια εμβρυακή μορφή του chicken game, περιμένοντας όλοι να λυθεί η συσσώρευση για να αποτυπώσουν πιο γλαφυρά τις στρατηγικές τους. Ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα είναι ένα ερώτημα, αλλά όσο η αγορά κρατιέται κοντά στο άνω εύρος της συσσώρευσής της, τότε το σενάριο της ανοδικής εκτόνωσης κερδίζει πιθανότητες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Aegean ξεχωρίζει με το +2,36% που καταγράφει, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ, Cenergy, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Εθνική, Motor Oil, Πειραιώς, Λάμδα, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Jumbo.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Autohellas, Quest, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και Coca Cola, χωρίς όμως καμία να δέχεται μεγάλες πιέσεις που να την οδηγούν στο πάνω από το -1%. Χωρίς μεταβολή είναι η Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών