Πλησίον, αλλά χαμηλότερα των 1.200 μονάδων παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο εξακολουθεί να έχει βαρίδια στη νέα ανοδική του προσπάθεια, ειδικά μάλιστα από δεικτοβαρείς τίτλους του που δέχονται αυτές πιέσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,42% στις 1.191,31 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 34,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,35% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.924,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,11% στις 969,65 μονάδες.

Σε ενεργειακή αβεβαιότητα οι ευρωαγορές

«Ενέδρα» πωλητών

Τα μικρά ανοδικά βήματα συνεχίζονται για το ΧΑ, το οποίο όμως διστάζει να κάνει το βήμα για να ξανασυναντήσει τα πρόσφατα υψηλά των 1.207 μονάδων. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που η «ενέδρα» των πωλητών στις 1.200 μονάδες λειτούργησε ανασταλτικά στους ήδη διατακτικούς αγοραστές.

Το θετικό είναι ότι υπέχουν καθημερινά τίτλοι που αναλαμβάνουν το βάρος της παραμονής του γενικού δείκτη πλησίον των τοπικών υψηλών, συντηρώντας έστω κάποιες προσδοκίες για την μακροπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Άλλωστε μπορεί να απογοήτευσε αρκετά η πορεία της αγοράς μετά τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχουν τη σημασία τους.Είναι ξεκάθαρο όμως ότι η αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως από το αρνητικό διεθνές κλίμα.

Οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν με επιθετικό τρόπο να μειώσουν την προσφορά χρήματος και αυτό αργά ή γρήγορα θα φανεί στις αποτιμήσεις των εισηγμένων. Αυτό βέβαια που κρατά ακόμη την ελληνική αγορά, σε αντίθεση με άλλες δικαίως αποτιμημένες, είναι ότι σε πλείστες περιπτώσεις διαπραγματεύεται ακόμη με discount, συντηρώντας τις προσδοκίες σε ένα περιβάλλον όπου οι αποδόσεις θα είναι πιο απαιτητικές για να επιτευχθούν.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Τιτάν, Quest και Cenergy σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν 3%, ενώ ο ΟΠΑΠ ακολουθεί με το δικό του +2,72%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ, Aegean, ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο, ενώ ηπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΤΕ.

Ο Σαράντης, από την άλλη, χάνει 1,13%, με τις Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Jumbo, Autohellas, Εθνική, Eurobank και ΔΕΗ να προσπαθούν να ελέγξουν τις απώλειες τους. Χωρίς μεταβολή είναι οι Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών