
Πλησίον, αλλά χαμηλότερα των 1.200 μονάδων παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο εξακολουθεί να έχει βαρίδια στη νέα ανοδική του προσπάθεια, ειδικά μάλιστα από δεικτοβαρείς τίτλους του που δέχονται αυτές πιέσεις.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,42% στις 1.191,31 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 34,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,35% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.924,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,11% στις 969,65 μονάδες.
Σε ενεργειακή αβεβαιότητα οι ευρωαγορές
«Ενέδρα» πωλητών
Τα μικρά ανοδικά βήματα συνεχίζονται για το ΧΑ, το οποίο όμως διστάζει να κάνει το βήμα για να ξανασυναντήσει τα πρόσφατα υψηλά των 1.207 μονάδων. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που η «ενέδρα» των πωλητών στις 1.200 μονάδες λειτούργησε ανασταλτικά στους ήδη διατακτικούς αγοραστές.
Το θετικό είναι ότι υπέχουν καθημερινά τίτλοι που αναλαμβάνουν το βάρος της παραμονής του γενικού δείκτη πλησίον των τοπικών υψηλών, συντηρώντας έστω κάποιες προσδοκίες για την μακροπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Άλλωστε μπορεί να απογοήτευσε αρκετά η πορεία της αγοράς μετά τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχουν τη σημασία τους.Είναι ξεκάθαρο όμως ότι η αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως από το αρνητικό διεθνές κλίμα.
Οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν με επιθετικό τρόπο να μειώσουν την προσφορά χρήματος και αυτό αργά ή γρήγορα θα φανεί στις αποτιμήσεις των εισηγμένων. Αυτό βέβαια που κρατά ακόμη την ελληνική αγορά, σε αντίθεση με άλλες δικαίως αποτιμημένες, είναι ότι σε πλείστες περιπτώσεις διαπραγματεύεται ακόμη με discount, συντηρώντας τις προσδοκίες σε ένα περιβάλλον όπου οι αποδόσεις θα είναι πιο απαιτητικές για να επιτευχθούν.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Τιτάν, Quest και Cenergy σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν 3%, ενώ ο ΟΠΑΠ ακολουθεί με το δικό του +2,72%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ, Aegean, ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο, ενώ ηπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΤΕ.
Ο Σαράντης, από την άλλη, χάνει 1,13%, με τις Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Jumbo, Autohellas, Εθνική, Eurobank και ΔΕΗ να προσπαθούν να ελέγξουν τις απώλειες τους. Χωρίς μεταβολή είναι οι Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς.


Latest News

Στα 52 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της Metlen η Pantelakis
H Pantelakis θεωρεί ότι η εισαγωγή της Metlen στο LSE είναι ένας βασικός βραχυπρόθεσμος καταλύτης που πιθανόν να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους

Νευρική αναμονή και κινήσεις risk off στο ΧΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να μην χάσει την επαφή του με τις 1.700 μονάδες

Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ - Νευρικότητα λόγω Τραμπ
Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, η νευρικότητα και η αναζήτηση θέσεων χαμηλού ρίσκου είναι στις προτεραιότητες αρκετών χαρτοφυλακίων που περιμένουν τις εξαγγελίες του Ντοναλντ Τραμπ

Ανοδική αντίδραση με αρκετά ερωτήματα και ανησυχίες στο ΧΑ
Η αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους επενδυτές να αναζητούν έναν «οδηγό επιβίωσης» σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον

Λαζαράκου: Οι επενδυτές πρέπει να νιώθουν ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται
Για το πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης και τις δυνητικές βελτιώσεις μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου

Στα 51 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για την Metlen η Eurobank Equities
Η Eurobank Equities αναφέρεται στο επερχόμενο Capital Markets Day της Metlen (28 Απριλίου), αναμένοντας σημαντικό περαιτέρω upside όσων αφορά στις μελλοντικές προβλέψεις για την κερδοφορία της εταιρείας

Συντηρεί την ανοδική του κίνηση το ΧΑ
Η αγορά διατηρεί την ανοδική της τάση σήμερα, εντούτοις παραμένει το ερωτηματικό για το αν η εικόνα της είναι περισσότερο αποτέλεσμα αποχής των πωλητών ή επιφυλακτικότητας των αγοραστών

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά - Οι 12 ερωτήσεις και απαντήσεις
Ποια είναι τα φορολογικά κίνητρα που παρέχονται σε εταιρίες προκειμένου να εμπιστευθούν το Χρηματιστήριο και να εισαχθούν σε αυτό - Τι θα ισχύει για τα crypto

Αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών - «Bλέπει» και πάλι τις 1.700 μονάδες
Ο τζίρος είναι στα 21,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια - Άνοδο 0,93% καταγράφει και ο FTSE 25
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Στην κορυφαία πεντάδα των αποδόσεων παγκοσμίως τον Μάρτιο [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/xa5-600x399.jpg)
Στην πρώτη πεντάδα των αποδόσεων παγκοσμίως το ΧΑ τον Μάρτιο [γράφημα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Deutsche Bank για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Πόσο ρόλο έπαιξε η διόρθωση του δείκτη