Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, μια μέρα αφότου η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας αύξησε την ευελιξία γύρω από την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων, και την ώρα που όλος ο πλανήτης αναμένει την απόφαση πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η Fed θα ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής αργότερα εντός της ημέρας, με τις αγορές να αναμένουν από την κεντρική τράπεζα να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια της.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε κατά 2,41% υψηλότερα στις 31.601,65 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 2,53% στις 2.310,68 μονάδες φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 1,03% υψηλότερα στις 2.301,56 μονάδες και ο Kosdaq κέρδισε 0,43% στις 739,23 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,85% στις 6.838,30 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αντέστρεψε τα ενδοσυνεδριακά κέρδη του και υποχώρησε ελαφρά την τελευταία ώρα των συναλλαγών του, ενώ ο δείκτης CSI 300 της Κίνας διολίσθησε οριακά για να κλείσει στις 3.571,03 μονάδες.

Οι αγορές της Κίνας

Οι αγορές της Κίνας επηρεάστηκαν από τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη χώρα, όπως ανακοίνωσε και ο Shehzad Qazi, διευθύνων σύμβουλος της China Beige Book. Ο Qazi σημείωσε ότι οι καταναλωτές στην Κίνα μειώνουν τις διακριτικές δαπάνες και τηρούν πραγματικά τις βασικές αρχές της κατανάλωσης.

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας κατέγραψε αιφνιδιαστική συρρίκνωση τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός PMI της Caixin/S&P Global υποχώρησε στο 49,5 τον Οκτώβριο από 50,6 τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν τον δείκτη στο 50,8.

Από την άλλη, η Νότια Κορέα σημείωσε την πρώτη άνοδο των εξαγωγών της, μετά από 13 μήνες, με τις εξαγωγές τον Οκτώβριο να αυξάνονται κατά 5,1% από έτος σε έτος. Οι αγορές ικανοποιήθηκαν από την αντιστροφή από την πτώση 4,4% που παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο και την πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2022 που η χώρα σημείωσε ετήσια αύξηση στις εξαγωγές.

Τέλος, η η εργοστασιακή δραστηριότητα της Νότιας Κορέας σημείωσε ελαφρώς βαθύτερη συρρίκνωση τον Οκτώβριο, με τον δείκτη υπευθύνων προμηθειών να ανέρχεται στο 49,8, έναντι 49,9 τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές