Θετικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς βρίσκουν κάποια στηρίγματα από τα εταιρικά αποτελέσματα, την ώρα που αναμένουν τις αποφάσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να κερδίζει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,27% στις 7.341 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,31% στις 14.855 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,41% στις 6.913 μονάδες.

Οι αγορές όμως τηρούν στάση αναμονής για την απόφαση της Fed σχετικά με τα επιτόκια, τα οποία αναμένεται ευρέως ότι θα διατηρηθούν σταθερά. Η τιμολόγηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνει μια πιθανότητα περίπου 98% ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψαν αιφνιδιαστική αύξηση 0,9% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η Nationwide. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μηνιαία πτώση 0,4%. Οι τιμές ήταν 3,3% χαμηλότερες σε ετήσια βάση, έναντι προσδοκίας 4,8%, και μετά από πτώση 5,3% τον Σεπτέμβριο.

«Η δραστηριότητα της αγοράς κατοικιών παρέμεινε εξαιρετικά αδύναμη, με μόλις 43.300 στεγαστικά δάνεια να εγκρίνονται για αγορά κατοικίας τον Σεπτέμβριο, περίπου 30% κάτω από τον μηνιαίο μέσο όρο που επικρατούσε το 2019», σχολίασε ο Robert Gardner, επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές