Τις δυνάμεις του στη ζώνη των 1.200 μονάδων δοκιμάζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις μη τραπεζικές μετοχές να οδηγούν και πάλι την αγορά προς τα τοπικά υψηλά, χωρίς όμως οι συναλλαγές να δείχνουν προς το παρόν ότι υπάρχει η δυναμική να λύσει η αγορά τη συσσώρευση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,35% στις 1.197,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.934,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,24% στις 965,22 μονάδες.

Στη σκιά οι τράπεζες

Μπορεί η επικαιρότητα στην αγορά να μονοπωλείται από τις διεργασίες γύρω από τον τραπεζικό κλάδο, όμως οι αγοραστές δεν δείχνουν ακόμη ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να βάλουν τις μετοχές του στην κορυφή της ήπιας ανοδικής κίνησης. Προφανώς και οι εξελίξεις κρύβουν λεπτομέρειες που ακόμη οι αγοραστές δεν γνωρίζουν προκειμένου να δώσουν τις εντολές τους, με τη στρατηγική της αναμονής και των επιλεκτικών κινήσεων να είναι ακόμη κραταιά στη Λ. Αθηνών.

Η περίοδος που θα προηγηθεί των τελικών εξελίξεων με τα μερίδια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε Alpha Bank και Εθνική είχε επισημανθεί πρόσφατα από αρκετούς αναλυτές, καθώς θα επηρεάσει τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές αρκετών χαρτοφυλακίων. Δεν είναι λίγοι αυτοί μάλιστα που αναμένουν τις εξελίξεις ειδικά στην Εθνική Τράπεζα, καθώς η διάθεση του 20% του ΤΧΣ θα «σηκώσει» αρκετά κεφάλαια από την αγορά, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν επηρεάσει την πορεία όλης της αγοράς.

Μέχρι την ολοκλήρωση των παραπάνω διεργασιών, η αγορά πρέπει να περάσει από αυτή τη βάσανο της συσσώρευσης, αν και δεν λείπουν κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις που αφήνουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας. Άλλωστε, ουδείς μπορεί να παραβλέψει το ότι ο γενικός δείκτης βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες πλησίον των 1.200 μονάδων, με τη συντήρηση κοντά στα τοπικά υψηλά των 1.207 μονάδων να την έχουν αναλάβει μη τραπεζικοί τίτλοι.

Στο ταμπλό

Η Τέρνα Ενεργειακή προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος του τελευταίου διαστήματος, κινούμενη σήμερα με κέρδη 2,04%, με τις Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντη, ΟΠΑΠ και Cenergy να την ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και Τιτάν.

Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι Autohellas, Aegean, Λάμδα, ΔΕΗ, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola και Eurobank, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες που ξεπερνούν το 0,7%. Χωρίς μεταβολή είναι οι Quest και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών