![Γάζα: Δεκαέξι Έλληνες πέρασαν στην Αίγυπτο – Αύριο πιθανόν στην Αθήνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/kentriki12.jpg)
Συνολικά δεκαέξι Έλληνες πολίτες διήλθαν σήμερα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα και διέφυγαν από τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, δώδεκα εξ αυτών πέρασαν στην Αίγυπτο σήμερα το μεσημέρι, ενώ, το απόγευμα, ολοκληρώθηκε ο ασφαλής απεγκλωβισμός επιπλέον τεσσάρων.
Ο Μπάιντεν ζητά «παύση» στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς
Όπως τονίζει το ΥΠΕΞ, «οι Έλληνες πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα».
Κατά πληροφορίες τα 16 άτομα θα φτάσουν στην Αθήνα αύριο Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.
O κατάλογος των 596 κατόχων ξένων διαβατηρίων που έφυγαν
Νωρίτερα η Αρχή Συνόρων Διέλευσης στη Γάζα είχε δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο 596 κατόχων ξένων διαβατηρίων (ανάμεσά τους και ατόμων με διπλή υπηκοότητα) από 15 χώρες, στους οποίους θα επιτραπεί να φύγουν προς την Αίγυπτο σήμερα Πέμπτη.
Στον συγκεκριμένο κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και 24 άτομα με ελληνικό διαβατήριο, οι οποίοι ελπίζουν να μην έχουν πρόβλημα και να καταφέρουν να φτάσουν σε αιγυπτιακό έδαφος.
Χθες Τετάρτη, όταν και άνοιξε το πέρασμα στη Ράφα για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες, έφυγαν από τη Γάζα πάνω από 500 άτομα, κάτοχοι ξένων διαβατηρίων και σοβαρά τραυματίες Παλαιστίνιοι που θα νοσηλευτούν στην Αίγυπτο.
Τα 596 άτομα που περιλαμβάνονται στον σημερινό κατάλογο προέρχονται από τις ακόλουθες χώρες:
- Αζερμπαϊτζάν, 8
- Βέλγιο, 50
- Μπαχρέιν, 6
- Τσαντ, 2
- Κροατία, 23
- Ελλάδα, 24
- Ουγγαρία, 20
- Ιταλία/Ηνωμένα Έθνη, 4
- Βόρεια Μακεδονία, 4
- Μεξικό, 2
- Ολλανδία, 20
- Νότια Κορέα, 5
- Σρι Λάνκα, 17
- Ελβετία, 11
- Ηνωμένες Πολιτείες, 400
Πηγή: In.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.
![Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Takis-Oikonomopoulos-600x400.jpg)
Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε ξανά στο πένθος, καθώς έφυγε από την ζωή ο παλιός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος
![ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-03_14-47-12-2-2-1200x900-1-600x450.jpg)
ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό
Που υπάρχουν κατολισθήσεις
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_peiraias2-600x352.png)
Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ
Σε μία περίοδο όπου μια νέα περιδίνηση στις αγορές θα έσπρωχνε τις πληθωριστικές πιέσεις προς τα επάνω, τόσο η ευρωπαϊκή, όσο και η ελληνική οικονομία απεύχεται την κλιμάκωση «ανταλλαγής δασμών»
![Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-22-600x361.jpg)
Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει ότι η χώρα δεν έχει λάβει ακόμα ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
![Σεισμοί Σαντορίνη: Αλλεπάλληλες δονήσεις με φθίνουσα ένταση μετά τα 5 Ρίχτερ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Συνεχίζονται οι σεισμοί στη Σαντορίνη - Τι λένε Παπαζάχος και Καραστάθης
Το φαινόμενο παρακολουθούν στενά οι επιστήμονες στη Σαντορίνη