
Μπορεί να μην ήταν ποτέ ένας ιδιοφυής τεχνολόγος, πλην όμως ήταν ένας πολύ καλός μηχανικός του νέου εμπορίου που γέννησε η έκρηξη των dot.com. Ο ιδρυτής και CEO της Amazon, Τζέφ Μπέζος αναδείχτηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος της σύγχρονης ιστορίας καθώς κατάφερε να δημιουργήσει την μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμου.
Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτης, είπε ότι μετακομίζει στο Μαϊάμι από την περιοχή του Σιάτλ για να βρίσκεται πιο κοντά στους γονείς του, αλλά και στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ για τις αποστολές της Blue Origin, της εταιρείας του για την εξερεύνηση του διαστήματος.
Μπέζος vs Μασκ: Ποιος είναι ο κυρίαρχος του δορυφορικού ίντερνετ
Η ανακοίνωση έγινε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram συνοδέυοντας την ανάρτησή του με ένα βίντεο που τον δείχνει νέο, με μαλλιά, στο γκαράζ του στο Σιάτλ, όπου ίδρυσε την Amazon το 1994.
«Έχω ζήσει στο Σιάτλ περισσότερο από ό,τι έχω ζήσει οπουδήποτε αλλού και έχω τόσες πολλές εκπληκτικές αναμνήσεις εδώ», έγραψε ο Μπέζος. «Όσο συναρπαστική κι αν είναι η κίνηση αυτή, είναι μια συναισθηματική απόφαση για μένα. Σιάτλ, θα έχεις πάντα μια θέση στην καρδιά μου».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Amazon βοήθησε να μετατραπεί το Σιάτλ –η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης της πόλης– σε έναν τεχνολογικό κόμβο με γραφεία στο κέντρο της πόλης.
Ο Μπέζος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon το 2021 για να γίνει εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας. Τον διαδέχθηκε ο Andy Jassy.
Η έπαυλη
Ο Μπέζος αγόρασε πρόσφατα έναντι 68 εκατ. δολαρίων μια έπαυλη επτά δωματίων στο Indian Creek, ένα τεχνητό νησί με αυστηρά περιορισμένη πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή του Μαϊάμι, γνωστό ως «καταφύγιο των δισεκατομμυριούχων».
Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές ακίνητο έκτασης 2,8 στρεμμάτων, που οικοδομήθηκε το 1965 και ο Μπέζος το αγόρασε από την εταιρία MTM Star International, που έχει την έδρα της στον Παναμά. Η αγορά πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, ενώ η τελευταία καταγεγραμμένη πώληση της έπαυλης έναντι 1,4 εκατ. δολαρίων έλαβε χώρα το 1982.
Το Μαϊάμι των επιχειρηματιών
Οι μεγιστάνες των hedge fund Κεν Γκρίφιν, Νταν Λόμπ και Τζος Χάρις έχουν αγοράσει επαύλεις στο Miami Beach.
Ο αστέρας του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι αγόρασε επίσης πρόσφατα μια έπαυλη δίπλα στον ωκεανό σε ένα προάστιο της Νότιας Φλόριντα.


Latest News

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011
![ΔΝΤ: Ηχηρό καμπανάκι για γήρανση πληθυσμού – Πλήγμα σε ανάπτυξη και συντάξεις [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/work-600x362.jpg)
Καμπανάκι ΔΝΤ για τη γήρανση του πληθυσμού - «Πλήγμα» σε ανάπτυξη και... συντάξεις
Το ΔΝΤ προβλέπει χαμηλότερη ανάπτυξη και αυξημένες δημοσιονομικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία

Η ΕΕ απλοποιεί τη διαδικασία για την εφαρμογή του νόμου περί αποψίλωσης των δασών
Τα μέτρα θα πρέπει να οδηγήσουν σε μείωση κατά 30% στο διοικητικό κόστος, ανέφερε η Κομισιόν

Σοκ και δέος: Με δασμούς 245% απειλεί ο Τραμπ την Κίνα και φουντώνει τον εμπορικό πόλεμο
Η Κίνα αντιμετωπίζει τώρα δασμούς έως και 245% στις εισαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα των αντίποινων ενεργειών της, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Τι υπόσχονται βιομηχανίες στον Τραμπ για να αποφύγουν το χάος των δασμών
Θα χρειαστούν χρόνια για να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους την ίδια ώρα που η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ παραμένει ασαφής

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Οι κατηγορίες «πρωταθλητές» στα ράφια των σούπερ μάρκετ
Η Circana δημοσιεύει σε συνεργασία με το περιοδικό ESM τις κατηγορίες προϊόντων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο