
Για τρεις ώρες ανοίγει δίοδος διαφυγής του άμαχου πληθυσμού από τη βόρεια Γάζα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, θα επιτραπεί σήμερα στους Παλαιστίνιους να μεταβούν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του εδώ και τρεις εβδομάδες να ενθαρρύνει τους αμάχους να εκκενώσουν την περιοχή κινούμενοι νότια και να αποφύγουν έτσι να βρίσκονται στο επίκεντρο των επιθέσεων με στόχο την Χαμάς.
Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην αραβική γλώσσα ο στρατός αναφέρει ότι ο αυτοκινητόδρομος Σαλάχ αλ Ντιν θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τους πολίτες από τις 13:00 ως τις 16:00 τοπική ώρα.
«Αν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, πηγαίνετε νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Να είστε σίγουροι ότι οι ηγέτες της Χαμάς φροντίζουν ήδη για την προστασία τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των IDF.

Η οδός Σαλάχ αλ Ντιν – Πηγή: Al Jazeera
Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί στη Γάζα
Οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζονται, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό.
Ο ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει τη Γάζα από τρία σημεία και ουσιαστικά την έχει κόψει στα δύο. Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι έχει υπό τον έλεγχό του όλους τους δρόμους που συνδέουν τον βορρά, όπου εκτυλίσσονται οι μάχες, με τον νότο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, οι νεκροί μετά τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις έχουν ανέλθει σε 9.488. Τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου έχουν φτάσει τις 3.900. Την ίδια ώρα, 2.200 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχουν καταφύγιο και προστασία σε αμάχους.
Μιλώντας σε βιντεοσκοπημένη ομιλία από την πολιορκημένη Γάζα, ο Τόμας Γουάιτ δήλωσε ότι 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ. Τουλάχιστον 72 υπάλληλοι της UNRWA έχουν επίσης σκοτωθεί.
Περίπου 600.000 άνθρωποι στη Γάζα έχουν βρει καταφύγιο σε κτίρια του ΟΗΕ από την έναρξη του πολέμου.
«Πρόκειται για ανθρώπους που αναζητούν καταφύγιο κάτω από τη σημαία του ΟΗΕ και ζητούν προστασία βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», δήλωσε ο Γουάιτ. «Ας είμαστε ξεκάθαροι, δεν υπάρχει κανένα μέρος που να είναι ασφαλές στη Γάζα αυτή τη στιγμή».
«There is no water.
There is no food.
There is no life.
These are children. Shame on you.
What did we do wrong?»#HearTheirVoices pic.twitter.com/Kuv3OBIT3L
— UNRWA (@UNRWA) November 3, 2023


Latest News

Αντίποινα των Χούθι στις επιθέσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη - Στόχος, αμερικανικά πολεμικά πλοία
Οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται στις αμερικάνικες δυνάμεις σε ένδειξη συμπαράστασης στη Γάζα

Στο Ισραήλ σήμερα ο Μητσοτάκης - Στην ατζέντα και το καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ακόμα συναντήσεις με επικεφαλής μεγάλων εταιρειών της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας

Ανασκόπηση Μητσοτάκη: Ο νέος κατώτατος μισθός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Chevron και η... Εθνική Ελλάδος
Τι αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πώς ο άξονας «CRINK» υπονομεύει τις ΗΠΑ - Ανάλυση της WSJ
Αμερικανοί αναλυτές εκτιμούν πως αν δεν χαλαρώσουν οι δεσμοί μεταξύ αυτών των τεσσάρων κρατών, θα έρθουν πολύ δύσκολες μέρες για τις ΗΠΑ

Αλβανία: Ενθρονίστηκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Ιωάννης
O διάδοχος του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου γίνετε ο δεύτερος Αρχιεπίσκοπος της χώρας

Τουρκία: Μετά τον Πίκατσου και ο Μπάτμαν διαδηλώνει για τον Ιμάμογλου
Ο Μπάτμαν διαδηλώνει για τον Ιμάμογλου

Τέμπη: Στον Δημόκριτο αναζητά απαντήσεις για την πυρόσφαιρα ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Συνεχίζεται η έρευνα για το πώς δημιουργήθηκε η πυρόσφαιρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μετά από κάλεσμα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ

Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Κατερίνα Μπατζελή
Η Κατερίνα Μπατζελή κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπου αποκαλούσε τον βουλευτή Νίκο Παππά «κύριο 13-0»

Κινδυνεύει η Ελλάδα από σεισμούς όπως της Μιανμάρ; – Η εκτίμηση Τσελέντη
Με αφορμή τον ισχυρό σεισμό στην Μιανμάρ, ο Άκης Τσελέντης σε δημοσίευσή του αναφέρθηκε στο πώς οι μακρινοί και ισχυροί σεισμοί επηρεάζουν την Ελλάδα