![Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν τα πάρτι τους στη Σικελία; – Η νέα μόδα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/TWO.jpg)
Οι Σικελοί εντυπωσιάστηκαν κα εξοργίστηκαν σε ισόποσες δόσεις όταν την περασμένη εβδομάδα συνειδητοποιήσαν ότι ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος νοίκιασε σχεδόν ολόκληρο το Παλέρμο για το πάρτι γενεθλίων του.
Κι ενώ καμιά πόλη στον κόσμο δεν θα έχανε την ευκαιρία για να κερδίσει χρήματα σε μια αρπαχτή, έριδες έχουν ξεσπάσει για την απαίτηση του 73χρονου Καόρου Νακατζίμα να του παραχωρηθούν για τους 1400 υψηλούς καλεσμένους του εκτός από το πολυτελέστερο ξενοδοχείο του νησιού, το Grand Hotel et des Palmes, σημαντικά ορόσημα της πόλης.
Γέφυρα στη Σικελία, ένας «γίγαντας με πήλινα πόδια»;
Για την ακρίβεια, ο 73χρονος δισεκατομμμυριούχος, τραγουδιστής και συνθέτης, ο οποίος έχει κερδίσει το ποπ φεστιβάλ Tokyp, την ιαπωνική εκδοχή της Eurovision νοίκιασε το ιστορικό θέατρο Politeama για ένα ιδιωτικό σουαρέ και τη μεγαλύτερη όπερα της Ιταλίας το Teatro Massimo, για μια πριβέ παράσταση του Don Giovanni υπό τη διεύθυνση του φημισμένου Ρικάρντο Μούτι, ο οποίος λέγεται ότι είναι στενός φίλος του.
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/11/Capture-25.jpg)
Ο Νακατζίμα που έχτισε μια αυτοκρατορία με το ταλέντο του στις πωλήσεις, αρχικά δουλεύοντας για την εταιρεία πολυεπίπεδου μάρκετινγκ AmWay και στη συνέχεια στις δικές του εταιρείες MLV έχει γράψει πολλά βιβλία παρακίνησης, μεταξύ των οποίων το «Σημαντικά μαθήματα ζωής, που έμαθα από την ελίτ» δεν κατάφερε να ηρεμήσει τους Σικελούς που στην πλειοψηφία τους έχουν βαρεθεί η ομορφιά του τόπου τους να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης πλουσίων που δεν σέβονται την ιστορία της και τα μνημεία της.
Ο Νονός και η σικελική γοητεία
Στο δε ερώτημα γιατί ένας Ιάπωνας, αλλά και πολλοί άλλοι ζάπλουτοι από κάθε γωνιά της γης, να πάνε μέχρι την Σικελία για να ένα πάρτι γενεθλίων η απάντηση βρίσκεται στην απλότητα που χαρακτηρίζει αυτό τον ευλογημένο τόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι στα εδάφη της οργανώνει κάθε χρόνο και την ετήσια απόδραση για τους υπαλλήλους της η Google χαρακτηρίζοντας το μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα την ωραιότερη κατασκήνωση στον κόσμο, γράφει ο Guardian.
Επιπλέον, ο «Νονός» δεν έχει ξεχαστεί από κανέναν, ούτε τους βιβλιοφάγους της αρχικής εκδοχής του, ούτε φυσικά και από τους κινηματογραφόφιλους όλου του κόσμου που φτάνουν εκεί φοβούμενοι τα χειρότερα και ελπίζοντας για την πραγματοποίηση τους. Μάλιστα, η πληροφορία ότι ο top chef που ήταν να μαγειρέψει για το τριήμερο πάρτι έδωσε την τελευταία στιγμή τη θέση του στον δεύτερο καλύτερο του νησιού, επειδή πιάστηκε για σχέσεις με την τοπική μαφία, ούτε την όρεξη των καλεσμένων του Ιάπωνα επιχειρηματία έκοψε, ενώ τους έδωσε ένα καυτό θέμα συζήτησης που δεν έσβησε και τις τρεις μέρες του γενέθλιου γλεντιού.
Sicily, where billionaires get back to basics – by booking an entire city | Tobias Jones https://t.co/RxRQeivK3b
— Guardian Travel (@GuardianTravel) November 5, 2023
Οι σημερινοί άντρες και η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία
Η αίσθηση ότι η Σικελία είναι ένα νησί ξεχασμένο στο χθες, όπου το ρομάντζο δεν έχουν ακόμη «εκτελέσει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζεύει επίσης wannabe πάμπλουτους εορτάζοντες από κάθε γωνιά της γης. Μάλιστα, πρόσφατα memes έδειξαν ότι οι άντρες του σήμερα εξακολουθούν να ονειρεύονται τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ίσως επειδή θεωρείται ως μια εποχή στην οποία οι άντρες έκαναν… αντρικά πράγματα, έχτιζαν, πολεμούσαν και κυνηγούσαν.
Για όλα αυτά ο τουρισμός προς τη Σικελία δεν θα σταματήσει ποτέ και η νέα τάση των πλουσίων που θέλουν το νησί για «εξοχικό» τους δεν προβλέπεται να λήξει σύντομα.
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δασμούς Τραμπ: Θα απαντήσουμε με αντίμετρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-18T130711Z_147724729_RC2PX8A4VN9I_RTRMADP_5_EU-VONDERLEYEN-PARLIAMENT-600x400.jpg)
«Σκληραίνει» τη στάση της η ΕΕ για τους δασμούς - Έρχονται αντίμετρα
Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε: «Οι αδικαιολόγητοι δασμοί στην ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητοι» για να σημειώσει με νόημα ότι «θα προκαλέσουν αποφασιστικά και αναλογικά αντίμετρα»
![Novartis: Εξαγοράζει την Anthos Therapeutics έναντι 3,1 δισ. δολ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/novartis-600x364.jpg)
Στη Novartis για 3,1 δισ. δολ. η Anthos Therapeutics
Νέο deal στην Υγεία - Τι αναφέρει η Novartis
![Ίλον Μασκ: Κάτω από τα 400 δισ. δολάρια η καθαρή περιουσία του – Για πρώτη φορά το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/Elon-Musk-1024x682-1-600x400.jpg)
Η περιουσία του Μασκ κατρακυλά... έπεσε κάτω από τα 400 δισ. δολάρια
Η περιουσία του Μασκ μειώθηκε από το ιστορικό υψηλό των 486 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 27% από τότε που κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο