
Την Τουρκία επισκέπτεται ο Άντονι Μπλίνκεν μετά την Ιορδανία, υπό την σκιά των δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε ότι διακόπτεται κάθε συνομιλία με τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, λόγω των όσων γίνονται στη Λωρίδα της Γάζας.
Πεντάγωνο: Αποκαλύφθηκε η παρουσία του στους ουρανούς της Γάζας
Συγκεκριμένα, η Άγκυρα το Σάββατο ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από το Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις σε σχέση με την Γάζα. Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρεται ότι ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν «για διαβουλεύσεις» σε απάντηση για το γεγονός ότι «η ισραηλινή πλευρά δεν αποδέχεται εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και δεν επιτρέπει την αδιάλειπτη και συνεχή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας».
H ατζέντα του Μπλίνκεν στην Άγκυρα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν αναμένεται συνάντηση του Μπλίνκεν με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ακόμη κι αν φαίνεται πιθανή, σύμφωνα με το περιβάλλον του.
Στην Άγκυρα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συζητήσει επίσης για την Ουκρανία και την οριστικοποίηση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, που εδώ και καιρό μπλοκάρει η Τουρκία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Άντονι Μπλίνκεν επισκέπτεται την Τουρκία αμέσως μετά τις δηλώσεις Ερντογάν κατά του Ισραήλ
Τι ανέφερε ο Ερντογάν για τον Νετανιάχου
Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε δηλώσεις του ανέφερε «Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον ένα πρόσωπο με το οποίο μπορείς να μιλήσεις με οποιονδήποτε τρόπο, τον διαγράψαμε και τον πετάξαμε στην άκρη».
«Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον ένα πρόσωπο που μπορεί να θεωρηθεί συνομιλητής μας με οποιονδήποτε τρόπο» είπε ο Ερντογάν, που διευκρίνισε ότι απόφαση για το θέμα θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.
Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «Ο στόχος μας είναι η επίτευξη οριστικής ειρήνης στο ισραηλινοπαλαιστινιακό ζήτημα. (…) Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει η αιματοχυσία και να εδραιωθεί η ειρήνη.
Στόχος μας είναι η επίτευξη μιας διαρκούς και βιώσιμης ειρήνης που θα ανακουφίσει τόσο την περιοχή μας όσο και τη χώρα μας. Κάνουμε εκκλήσεις για να το διασφαλίσουμε αυτό, για παράδειγμα, θέλουμε να φέρουμε όλα τα σχετικά μέρη σε μια διάσκεψη».


Latest News
![Ευρώπη: Στις 760.000 θα ανέλθουν οι νέες θέσεις εργασίας με την αύξηση των δαπανών για την άμυνα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/photo_2025-03-05_13-28-51-1-1024x600-1-600x352.jpg)
Έκρηξη 760.000 θέσεων εργασίας φέρνει η αύξηση των δαπανών για την άμυνα [γράφημα]
Τις προβλέψεις αυτές κάνει σε έκθεσή της η εταιρεία συμβούλων Kearney, η οποία προειδοποιεί ότι η έλλειψη εργαζομένων του κλάδου είναι δραματική

Η Ρωσία εξακολουθεί να «συνεργάζεται με τις ΗΠΑ» - Άμεση απάντηση μετά την οργή Τραμπ για Πούτιν
Η Ρωσία απάντησε στην κριτική του Τραμπ προς τον Πούτιν επιχειρώντας να υποτιμήσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο ηγετών

Καταδικάστηκε σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων – Δεν μπορεί να είναι υποψήφια το 2027
Ραγδαίες εξελίξεις στη Γαλλία καθώς δικαστήριο καταδικάζει τη Λεπέν σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και τετραετή φυλάκιση – «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα για την προεδρία

Από 1η Απριλίου οι δηλώσεις ΦΠΑ των νέων επιχειρήσεων ενημερώνει η ΑΑΔΕ
Σε τροποποίηση του χρόνου υποβολής προχωρά η ΑΑΔΕ τις για νεοσύστατες επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα, για τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας τους

Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος η Λεπέν
Η πρόταση της εισαγγελίας για τη Μαρίν Λεπέν περιλαμβάνει τη στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για πέντε χρόνια – Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου

Πυρά από την Ενωση Δικαστών - Εισαγγελέων για 13ο και 14ο μισθό
Με μία αιχμηρή ανακοίνωση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για πρωτοφανή δείγμα έλλειψης σεβασμού από την πλευρά της κυβέρνησης που αρνείται ακόμα και τον διάλογο

Με άδεια επί πληρωμή η επίσκεψη Ευρωπαίων στη Βρετανία - Οι νέοι κανόνες
Το ταξίδι προς τη Βρετανία αλλάζει για τους Ευρωπαίους, καθώς από την Τετάρτη θα απαιτείται η έκδοση ειδικής ηλεκτρονικής άδειας - Οι εξαιρέσεις σε Χίθροου και Μάντσεστερ

Φαραντούρης: Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για δασμούς σε κρασιά και αλκοολούχα ποτά από τις ΗΠΑ
Μέτρα αποτροπής και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που θα επιφέρει η ενδεχόμενη επιβολή δασμών στους παραγωγούς ζητά ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς Νικόλας Φαραντούρης

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Ψηφιακά όπλα για την απλούστευση των διαδικασιών στο Δημόσιο φέρνει η συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών

Greece Launches New Unemployment Benefit
This system calculates the benefit amount under both the current and new frameworks, ensuring recipients receive either the same or a higher amount under the pilot scheme.