
Με μικρά κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, προσπαθώντας να βρουν τις ισορροπίες τους μετά από μια έντονα ανοδική εβδομάδα, ενώ αναμένουν και τα στοιχεία από την οικονομία των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,27% στις 34.153 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,23% στις 4.368 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,27% στις 13.516 μονάδες.
Στο επίκεντρο σήμερα οι μετοχές της Citigroup, οι οποίες κινούνται ελαφρώς υψηλότερα, μετά το δημοσίευμα του CNBC ότι φέρεται να εξετάζει περικοπές θέσεων εργασίας, τουλάχιστον 10% του εργατικού δυναμικού, σε αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις. Οι περικοπές περιλαμβάνονται στο σχέδιο της CEO, Jane Fraser, που ονομάζεται «Project Bora Bora».
Η επιστροφή των αγοραστών
«Οι συνθήκες υπερπώλησης, τα σταθερά κέρδη, η ελπίδα για ένα τέλος στην εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και η σημαντική υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων έφεραν τους αγοραστές πίσω στην αγορά», σχολίασε ο Adam Turnquist της LPL Financial. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα οικονομικά δεδομένα και τα κέρδη των εταιριών, είναι οι εποχικοί ουραίοι άνεμοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάκαμψη των μετοχών.
Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας με τις καλύτερες επιδόσεις για τον S&P 500, σύμφωνα με το Stock Traders’ Almanac. Ο Turnquist σημείωσε ότι ξεκινά επίσης την καλύτερη εξάμηνη περίοδο απόδοσης για την αγορά από το 1950. Ο S&P 500 έχει δημιουργήσει μέση απόδοση 7% από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, είπε.
Η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ολοκληρώνεται σταδιακά, με 400 εταιρείες του S&P 500 να έχουν ήδη αναφέρει τα τριμηνιαία οικονομικά τους αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές θα αναμένουν επίσης τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να μιλήσει δύο φορές τις επόμενες ημέρες.
«Αν κοιτάξετε το σύνολο των δεδομένων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, θα δείτε συνολικά μια πολύ ισχυρή εικόνα», είπε ο Bharat Ramamurti, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου. «Θα εκπλαγώ αν η Fed αυξήσει τα επιτόκια ξανά φέτος και αυτό μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι έχουμε δει ήδη την κορυφή του κύκλου σύσφιξης».


Latest News

Συντηρείται η αβεβαιότητα στη Wall Street με το βλέμμα στις ανακοινώσεις Τραμπ
Η Wall Street αναμένει από τον Λευκό Οίκο να αποκαλύψει τους αμοιβαίους δασμούς σε αγαθά από όλες σχεδόν τις χώρες
![Δασμοί Τραμπ: Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν το χειρότερο τρίμηνο από το 2022 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Πώς οι δασμοί Τραμπ «βυθίζουν» τις αμερικάνικες μετοχές [γράφημα]
Καθώς οι τράπεζες της Wall Street και οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι δασμοί του Τραμπ προς τους εμπορικούς εταίρους θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη

Wall Street: Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο, αφού άγγιξε το ιστορικό χαμηλό 6μήνου
Ο S&P 500 στη Wall Street ανέστρεψε τις απώλειες για να διαπραγματευτεί ελαφρώς υψηλότερα - Nευρικότητα φέρνουν στους traders οι δασμοί Τραμπ

Στη Wall Street η σκυτάλη της παγκόσμιας πτώσης
Η προοπτική εφαρμογής δασμών οδηγεί στο «κόκκινο» τις αγορές

Στο «κόκκινο» οι παγκόσμιες αγορές - Οι δασμοί του Τραμπ «έπνιξαν» το ισχυρό ξεκίνημα της εβδομάδας
Από τις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και την Ασία, οι αγορές κινήθηκαν αρνητικά στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων - Μεγάλοι χαμένοι οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Ήπια πτωτικά η Wall Street, προσπαθεί να συντηρήσει τα κέρδη της εβδομάδας
Τα τελευταία στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών ρίχνει και πάλι τις προσδοκίες για τα περιθώρια χαλάρωσης της πολιτικής της Federal Reserve

Ακόμη μια μέρα απωλειών στη Wall Street - Υποχώρησαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, άντεξε η Tesla
Αρκετοί αναλυτές της Wall Street θεωρούν ότι η Tesla θα επωφεληθεί σχετικά από τους δασμούς του Τραμπ, με τη μετοχή να ανεβαίνει 1,5% σήμερα

Υπό πίεση σήμερα η Wall Street -Απώλειες σε τεχνολογία και αυτοκινητοβιομηχανίες
Νέο κεφάλαιο αβεβαιότητας οι δασμοί Τραμπ στα αυτοκίνητα

Αβεβαιότητας συνέχεια στη Wall Street λόγω Τραμπ - Απότομη πτώση στους τρεις βασικούς δείκτες
Οι μετοχές των μεγάλων κατασκευαστών τσιπ της Wall Street, Nvidia και Broadcom σημείωσαν απότομη πτώση

Νευρικότητα στη Wall Street, αναζητά σαφήνεια από τον Τραμπ
H Wall Street να δείχνει ότι έχει μπερδευτεί με τις νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου