
Ήπιες πιέσεις δέχεται αυτήν την ώρα το Xρηματιστήριο Αθηνών, με τις συναλλαγές όμως να είναι «μετρημένες» και επιλεκτικές, καθώς αρκετά χαρτοφυλάκια προχωρούν σε μικρές κατοχυρώσεις κερδών.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,73% στις 1.228,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,94% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.999,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,86% στις 989,90 μονάδες.
Ήπιο profit taking
Αν εξαιρέσει κανείς τη μετοχή του Μυτιληναίου, ο οποίος δείχνει να μην μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 35 ευρώ, οι απώλειες που καταγράφουν οι περισσότεροι τίτλοι είναι ελεγχόμενες και συνδέονται αρκετά με τις αποδόσεις αυτών κατά τις τελευταίες ημέρες. Η αγορά το χρειαζόταν άλλωστε να κάνει μια στάση στην άνοδο των τελευταίων ημερών.
Ήδη ο γενικός δείκτης έχει αναιρέσει την πτώση του Οκτωβρίου και έχει βρεθεί σε ένα “ασφαλές” τεχνικά έδαφος που εάν αποσυμφορήσει και τους ταλαντωτές μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο κλείσιμο του Νοεμβρίου. Ένα βασικό όμως εμπόδιο σε αυτό το σενάριο είναι οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, οι οποίες εμφανώς συγκρατούν αρκετά κεφάλαια στην αίθουσα αναμονής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ερχόμενη εβδομάδα, αν όχι στο τέλος αυτής, θα υπάρξουν εξελίξεις που θα δίνουν κάποια ορατότητα στο μέτωπο των πακέτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε Alpha Bank και Εθνική, αποδεσμεύοντας έτσι και τις στρατηγικές αρκετών χαρτοφυλακίων που τις αναμένουν. Εάν αυτές ικανοποιήσουν την αγορά, τότε η πρόσφατη διόρθωση θα επιβεβαιωθεί ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για τοποθετήσεις στην ελληνική αγορά.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, ο Μυτιληναίος και η ΕΥΔΑΠ σημειώνουν απώλειες 2,34% και 2,08% αντίστοιχα, ενώ άνω ου 1% είναι η πτώση σε Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Autohellas, Coca Cola και ΓΕΚ Τέρνα.
Ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Εθνική, Cenergy, Quest, Eurobank, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά οι Jumbo, Τιτάν και Σαράντης. Η Aegean κερδίζει 1,41%.


Latest News

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS

Ισχυρό άλμα έφεραν οι «μεγάλοι» στο ΧΑ
Η ελληνική αγορά δείχνει να απορροφά τη μεταβλητότητα και να προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της

Συντηρεί στο 2% τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Ανοίγει ο ανοδικός διάδρομος
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,08% στις 1.615,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 66 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,7 εκατ. τεμάχια

Εξάρχου (AKTOR): Ψυχραιμία στο χρηματιστήριο
Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία είναι προς το παρόν σε καλή θέση, υποδέχεται σημαντικές ξένες και ελληνικές επενδύσεις και οι εταιρείες της χώρας αναπτύσσονται