
Σημαντική αύξηση εσόδων και καλύτερες πληρότητες καταγράφουν για το 2023 τα δυο ξενοδοχεία του Ομίλου Λάμψα στην πλατεία Συντάγματος το «Μεγάλη Βρετανία» και το «King George».
Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης τα συνολικά έσοδα για φέτος εκτιμώνται στα πέριξ των 78 εκατ. ευρώ από τα 68 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ η μέση πληρότητα ανέβηκε στο 70% από 66,3% πέρυσι.
Αυξημένη είναι και η μέση τιμή δωματίου στα δύο ξενοδοχεία από τα 300 ευρώ το 2022 στα 345 ευρώ το 2023. Το τρίτο ξενοδοχείο του ομίλου στην περιοχή, το Athens Capital MGallery προβλέπεται να έχει έσοδα φέτος κοντά στα 17,7 εκατ. ευρώ με μέση τιμή στα 275 ευρώ.
Πάντως σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λάμψα, Τάσο Χωμενίδη τα έσοδα είναι αυξημένα και πάνω από τις προβλέψεις, όμως ως προς την κερδοφορία οι προβλέψεις είναι λιγότερο ενθαρρυντικές, λόγω των πληθωριστικών πιέσεων και του υψηλού λειτουργικού κόστους.
Το project στην Οδό Ζαλοκώστα 7
Το επόμενο project του Ομίλου είναι η αναβάθμιση και μετατροπή σε ξενοδοχείο του διατηρητέου (ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ), στην οδό Ζαλοκώστα 7. Σε συνέχεια του σχετικού διαγωνισμού μακροχρόνιας παραχώρησης για 30+10 χρόνια, θα λειτουργήσει από την Λάμψα ως ξενοδοχείο, με μία επένδυση που θα ξεπεράσει τον αρχικό προϋπολογισμό των 2,5 εκατ. ευρώ.
Στο στάδιο του σχεδιασμού βρίσκεται και η ανακαίνιση των bungalows- σαλέ του Elatos Resort & Health Club στον Παρνασσό, το οποίο σκοπεύει να μετατρέψει σε χειμερινό resort & spa πολυτελείας.
Το Elatos βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Παρνασσού κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο και αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο και 45 ξύλινα bungalows-σαλέ σε έκταση 80 στρεμμάτων.
Η Regency
Να σημειωθεί πως η χθεσινή εξ αναβολής γενική συνέλευση των μετόχων της Λάμψα «αποφάσισε ομόφωνα και παμφηψεί την έγκριση της απόκτησης της μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία Regency Hellenic Investments S.A. μέσω συνδυασμένης απόκτησης από την 100% θυγατρική εταιρεία SELENA ENTERPRISES COMPANY LIMITED του ποσοστού μετοχών (33,91%) και του αντίστοιχου ποσοστού εκ του δανείου (Senior Facility Loan), που κατέχουν στην ως άνω εταιρεία τα πιστωτικά ιδρύματα ALPHA BANK, EUROBANK και ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ».


Latest News

Αktor: Στα 32,4 εκατ. ευρώ το Enterpise Value (EV) της Sun Force One
Η AKTOR Ανανεώσιμες θα καταβάλει ως ίδια συμμετοχή για την αγορά του 51% της Sun Force One το ποσό των 4,1 εκ. ευρώ περίπου

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Οκτώ νέα αεροσκάφη στο στόλο της Aegean
Προσθέτει 8 νέα αεροσκάφη Airbus A321 - Έφτασε τα 58 στο σύνολο

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Πώς οι τράπεζες θα μειώσουν και άλλο τα «κόκκινα δάνεια» - Το ιστορικό ρεκόρ
Κάτω από 5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες - Πότε θα επιτύχουν την απόλυτη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων
Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ

Frigoglass: Σύναψη σύμβασης δανείου με Kar-Tess Holding – Οι όροι
Η Kar-Tess είναι μέτοχος της εισηγμένης, ελέγχοντας τo 48,39%

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025