Την κατεύθυνση των ευρωαγορών, την πτωτική, φαίνεται ότι «επιλέγει» αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο διολισθαίνει στη ζώνη των 1.220 μονάδων, καθώς η κατοχύρωση κερδών συνεχίζεται.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,40% στις 1.224,05 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,42% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.984,32 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,52% στις 980,47 μονάδες.

Αναδιπλώνεται το ΧΑ

Με τους τίτλους που οδήγησαν τον γενικό δείκτη στα τοπικά υψηλά των 1.237 μονάδων να πρωταγωνιστούν στην πτώση, η αγορά δείχνει να μην έχει ακόμη τα καύσιμα να συνεχίσει την καλή πορεία των τελευταίων ημερών. Επιλέγει επομένως να κάνει τη στάση που χρειαζόταν σε ένα πεδίο που δεν επηρεάζει προς ώρας την τεχνική της εικόνα, αφού η κοντινή στήριξη είναι στις 1.216 μονάδες.

Παραδόξως, μια πλαγιοπτωτική κίνηση, σαν αυτήν, προσθέτει πόντους στο ανοδικό σενάριο, διότι το momentum είναι θετικό και κάθε τέτοια αδυναμία δίνει ευκαιρία για επανατοποθέτηση. Εξάλλου, έχοντας προσπελαστεί το εμπόδιο των 1.210 μονάδων του Γενικού Δείκτη, επανήλθαν οι ισορροπίες και κοιτάμε με καλές πιθανότητες το σενάριο επαναπροσέγγισης των υψηλών που επετεύχθη σαν το καλοκαίρι.

Μια τέτοια διαφυγή βέβαια θα χρειαστεί κάποιους ισχυρούς καταλύτες, με τα τραπεζικά πακέτα να είναι αυτά που συγκρατούν αρκετά χαρτοφυλάκια. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο, τόσο της Alpha bank όσο και της Εθνικής, με την αγορά να τηρεί στάση αναμονής για τους χειρισμούς του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Aegean και ο Σαράντης σημειώνουν απώλειες 2,07% και 2% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Jumbo, Λάμδα, Πειραιώς και ΔΕΗ. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Εθνική, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil.

Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ προσπαθεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην πτώση με το +1,03% που καταγράφει, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια και Cenergy. Χωρίς μεταβολή είναι οι Τιτάν, Quest και Eurobank.

Η Ιντραλότ, η οποία σήμερα επανήλθε στην κύρια αγορά του ΧΑ, σημειώνει κέρδη 6,94% στα 0,77 ευρώ, έχοντας διακινήσεις μάλιστα 3,2 εκατ. τεμάχια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών