
Την κατεύθυνση των ευρωαγορών, την πτωτική, φαίνεται ότι «επιλέγει» αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο διολισθαίνει στη ζώνη των 1.220 μονάδων, καθώς η κατοχύρωση κερδών συνεχίζεται.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,40% στις 1.224,05 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,42% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.984,32 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,52% στις 980,47 μονάδες.
Αναδιπλώνεται το ΧΑ
Με τους τίτλους που οδήγησαν τον γενικό δείκτη στα τοπικά υψηλά των 1.237 μονάδων να πρωταγωνιστούν στην πτώση, η αγορά δείχνει να μην έχει ακόμη τα καύσιμα να συνεχίσει την καλή πορεία των τελευταίων ημερών. Επιλέγει επομένως να κάνει τη στάση που χρειαζόταν σε ένα πεδίο που δεν επηρεάζει προς ώρας την τεχνική της εικόνα, αφού η κοντινή στήριξη είναι στις 1.216 μονάδες.
Παραδόξως, μια πλαγιοπτωτική κίνηση, σαν αυτήν, προσθέτει πόντους στο ανοδικό σενάριο, διότι το momentum είναι θετικό και κάθε τέτοια αδυναμία δίνει ευκαιρία για επανατοποθέτηση. Εξάλλου, έχοντας προσπελαστεί το εμπόδιο των 1.210 μονάδων του Γενικού Δείκτη, επανήλθαν οι ισορροπίες και κοιτάμε με καλές πιθανότητες το σενάριο επαναπροσέγγισης των υψηλών που επετεύχθη σαν το καλοκαίρι.
Μια τέτοια διαφυγή βέβαια θα χρειαστεί κάποιους ισχυρούς καταλύτες, με τα τραπεζικά πακέτα να είναι αυτά που συγκρατούν αρκετά χαρτοφυλάκια. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο, τόσο της Alpha bank όσο και της Εθνικής, με την αγορά να τηρεί στάση αναμονής για τους χειρισμούς του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Aegean και ο Σαράντης σημειώνουν απώλειες 2,07% και 2% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Jumbo, Λάμδα, Πειραιώς και ΔΕΗ. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Εθνική, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil.
Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ προσπαθεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην πτώση με το +1,03% που καταγράφει, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια και Cenergy. Χωρίς μεταβολή είναι οι Τιτάν, Quest και Eurobank.
Η Ιντραλότ, η οποία σήμερα επανήλθε στην κύρια αγορά του ΧΑ, σημειώνει κέρδη 6,94% στα 0,77 ευρώ, έχοντας διακινήσεις μάλιστα 3,2 εκατ. τεμάχια.


Latest News

Πλαγιοκόπησαν (και) το ΧΑ οι δασμοί Τραμπ - Μαζικές οι πωλήσεις σε όλο το ταμπλό
Η πίεση της αβεβαιότητας ήταν τέτοια που το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη ζώνη των 1.700 μονάδων

«Λυγίζει» και πάλι υπό τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ
Το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει την προσπάθεια αντίδρασης που εκδήλωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι

Σβήνει τις απώλειες το ΧΑ, ισχυρές στηρίξεις από Coca Cola, Metlen
Η ελληνική αγορά φαίνεται να μπορεί να διαφοροποιηθεί από το παγκόσμιο sell off που πυροδότησε το δασμολογικό τσουνάμι του Αμερικανού προέδρου

Βράχος η Coca Cola συγκρατεί τη βουτιά του ΧΑ
Τα περιθώρια της πτώσης, χωρίς να κινδυνεύσει η μεσομακροπρόθεσμη τάση του ΧΑ, είναι έως τις 1.660 μονάδες

Ο «καυτός» Απρίλιος του Χρηματιστηρίου… reality check της bull market
Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα από τη Moody’s στις 14 Μαρτίου επιτάχυνε μια τάση που φαινόταν κατά τη διάρκεια των ημερών που προηγήθηκαν

Στο φίνις «φόρτσαραν» οι τράπεζες - Εκλεισε πάνω από τις 1.700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το βασικό συμπέρασμα από τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ ήταν ότι οι συναλλαγές ήταν επιφυλακτικές και προσεκτικές

Στα 52 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της Metlen η Pantelakis
H Pantelakis θεωρεί ότι η εισαγωγή της Metlen στο LSE είναι ένας βασικός βραχυπρόθεσμος καταλύτης που πιθανόν να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους

Νευρική αναμονή και κινήσεις risk off στο ΧΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να μην χάσει την επαφή του με τις 1.700 μονάδες

Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ - Νευρικότητα λόγω Τραμπ
Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, η νευρικότητα και η αναζήτηση θέσεων χαμηλού ρίσκου είναι στις προτεραιότητες αρκετών χαρτοφυλακίων που περιμένουν τις εξαγγελίες του Ντοναλντ Τραμπ

Ανοδική αντίδραση με αρκετά ερωτήματα και ανησυχίες στο ΧΑ
Η αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους επενδυτές να αναζητούν έναν «οδηγό επιβίωσης» σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον