Θετικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον σήμερα οι αγορές της Ασίας, ανακάμπτοντας από τη διήμερη πίεση, ενώ τα στοιχεία από την Κίνα έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Οι δείκτες

Ο κύριος δείκτης της Νότιας Κορέας, ο Kospi, σημείωσε άνοδο 0,52%, μετά την πτώση κατά 3,24% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. Ο Kosdaq όμως υποχώρησε κατά 0,95%, καταγράφοντας την τρίτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης του.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,25%, ενώ σταθεροποιητικά κινήθηκε ο δείκτης CSI 300 της Κίνας.

Ο Ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,64% και ο Topix κέρδισε 1,36%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,28% στις 7.014,90 μονάδες.

Τα μακρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή της Κίνας μειώθηκαν τον Οκτώβριο καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο προσπαθεί να ομαλοποιήσει την ανάκαμψη της μετά την Covid εποχή.

Τα στοιχεία από το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,2% σε ετήσια βάση, περισσότερο από την πτώση 0,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Επίσης, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν 2,6%, ελαφρώς καλύτερα από την αναμενόμενη πτώση του 2,7%, αλλά κλείνοντας τον 13ο συνεχόμενο μήνα πτώσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές