Να σταματήσουν τη διόρθωση των τελευταίων ημερών πασχίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα αποτελέσματα των εισηγμένων να παραμένουν στο επίκεντρο, διαφοροποιώντας τις κινήσεις αρκετών χαρτοφυλακίων αλλά και την εικόνα των δεικτών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,13%, τον κλάδο των ταξιδίων να χάνει 2,49%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,41% στις 7.369 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,09% στις 15.216 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,12% στις 7.025 μονάδες.

Στα θετικά αποτελέσματα των εισηγμένων εστιάζουν σήμερα οι αγορές, καθώς στη Φρανκφούρτη ο Όμιλος Merck σημειώνει άνοδο 3,55% στο Λονδίνο η AstraZeneca σκαρφαλώνει 2,71% και στο Παρίσι η Schneider Electric σημειώνει άλμα 5,13%.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν όψει και της δημοσίευσης του Οικονομικού Δελτίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη στάση των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση.

Πάντως, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Francois Villeroy de Galhau δήλωσε σήμερα ότι δεν θα χρειαστεί να αυξηθούν περαιτέρω τα επιτόκια εάν δεν υπάρξουν «εξωτερικοί κραδασμοί ή εκπλήξεις». «Ο πληθωρισμός έχει σαφώς πτωτική τάση», είπε ο Villeroy, προσθέτοντας ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022 έχει αποδειχθεί αποτελεσματική. Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα ήταν ακόμη πρόωρο να μιλήσουμε για μειώσεις επιτοκίων, καθώς ο στόχος για επίτευξη του στόχου του 2% είναι ακόμα μακριά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές