Στο ίδιο μοτίβο των μικρών διακυμάνσεων με επιλεκτικές κινήσεις παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία ημέρα ότι τηρεί στάση αναμονής των κρίσιμων τραπεζικών εξελίξεων τις επόμενες ημέρες.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,11% στις 1.228,65 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.994,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης πτώση 0,11% στις 982,39 μονάδες.
Εγκλωβισμένες σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές
Ο χρόνος κυλά αργά…
Αργά κυλά ο χρόνος στη Λ. Αθηνών, με την αγορά να περιμένει τις τραπεζικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, ειδικά εκείνες που αφορούν την Alpha Bank και το πακέτου του 9% που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Υπενθυμίζεται εδώ ότι μέχρι αύριο, 10 Νοεμβρίου, θα μπορούν να κατατεθούν στη Lazard προτάσεις από άλλους υποψήφιους αγοραστές, πέραν της UniCredit, για το συγκεκριμένο πακέτο μετοχών της Alpha Bank. Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση του ήμισυ της συμμετοχής του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα, ήτοι του 20% των μετοχών της.
Η στάση αναμονής που τηρεί το ΧΑ αποτυπώνεται και στη συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία παραμένει πεισματικά χαμηλή. Πόσο μάλλον όταν η χρονιά έχει λίγες εβδομάδες ακόμη για να κλείσει και η πρόσφατη διόρθωση δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για τοποθετήσεις, αν και η αγορά έχει δώσει ικανοποιητικά κέρδη από τα τέλη του Οκτωβρίου.
Πέραν όμως των παραπάνω, η αγορά βρίσκει καθημερινά λόγους να διαφοροποιήσει την εικόνα της, ειδικά σε επίπεδο τίτλων, καθώς τα αποτελέσματα δίνουν καλύτερη ορατότητα για τις επιδόσεις των εισηγμένων. Ήδη σήμερα Τιτάν και ΟΤΕ έδωσαν το στίγμα του 9μήνου του έτους, με την αγορά να αναμένει και τη ΔΕΗ μετά το κλείσιμο, ενώ θετικά είναι και τα μηνύματα που έρχονται από τις “μικρές κατηγορίες”, με πρωταγωνίστρια την Ideal Holdings.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 2,88% καθώς εντείνονται οι εκτιμήσεις για επιστροφή κεφαλαίου, με την Jumbo να επιστρέφει σήμερα στα ανοδικά μονοπάτια, με κέρδη 1,43%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola< ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Πειραιώς, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Βιοχάλκο και ΟΠΑΠ.
Στον αντίποδα, Motor Oil και ΟΤΕ σημειώνουν απώλειες 1,47% και 1,24% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Autohellas, Aegean, Eurobank, Λάμδα, Quest, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΓΕΚ Τέρνα και Cenergy.
Latest News
Μια ανάσα από τις 1.400 μονάδες το ΧΑ - Άλμα άνω του 9% για ΕΛΧΑ
Η πλειονότητα των τίτλων στο χρηματιστήριο Αθηνών εμφάνισε αρκετές αλλαγές στα πρόσημα μέχρι το τέλος που επικράτησαν οι θετικές τάσεις
Συντηρεί τα κέρδη το ΧΑ - Παραμένουν οι επιλεκτικές πιέσεις
Μπορεί να δείχνει το ΧΑ ότι μπορεί να συνεχίσει την αντίδραση που άρχισε χτες, αλλά η ορμή είναι σαφώς χαμηλότερη
Παλεύει μεταξύ πωλητών και αγοραστών το ΧΑ - Στηρίζει η ΕΛΧΑ
Με την αγορά να εξακολουθεί να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, η εστίαση παραμένει σε συγκεκριμένους τίτλους
Μπαίνει στον FTSE 25 η Optima Bank - Βγαίνει η Autohellas
Οι αλλαγές που ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και ο οίκος FTSE Russell
Έβγαλε αντίδραση το ΧΑ μετά από το πενταήμερο πρέσινγκ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,31% στις 1.384,60 μονάδες
Συντηρεί τα κέρδη του ΧΑ το άλμα του Τιτάν
Η αγορά προσπαθεί να διαπεράσει τα επίπεδα των 1.380 μονάδων και να βελτιώσει ελαφρώς την αρνητική τεχνική της εικόνα
Αντίδραση μετά τη βουτιά στο ΧΑ - Αγκάθι ο τζίρος
Η αγορά δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι από τις 12 Νοεμβρίου, όταν και άρχισε ένα πολυήμερο πτωτικό σερί
Τριπλό χτύπημα στο ΧΑ με απώλειες 4 δισ. σε δύο ημέρες
Οι πολιτικές εξελίξεις, τα νέα γεγονότα στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και το σενάριο για «πλαφόν» στο ρεύμα πλήττουν το Χρηματιστήριο Αθηνών
Στο «κόκκινο» ο Γενικός Δείκτης - Eurobank και Jumbo έσωσαν τις 1.390 μονάδες
Οι επενδυτές αποτυπώνουν την επιφυλακτικότητα και την έντονη ανησυχία τους για τις προεκτάσεις των πολιτικών εξελίξεων του σαββατοκύριακου
Κυριαρχούν οι πωλητές, δοκιμάζονται τα χαμηλά Οκτωβρίου στο ΧΑ
Το χρηματιστήριο ζυγίζει τον παράγοντα του πολιτικού κινδύνου