
Δεν έχει αισθανθεί ακόμα την επίδραση της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής η αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με την εκτίμηση δύο αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και ως εκ τούτου αναμένεται να συνεχιστεί η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης.
«Συνολικά, δεν βλέπουμε ακόμη τα πλήρη αποτελέσματα της πολιτικής», τόνισε ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ Τόμας Μπάρκι. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα Ραφαέλ Μπόστικ.
Πάουελ: Η ερώτηση παραμένει αν θα αυξήσουμε περισσότερο τα επιτόκια
Οι αξιωματούχοι της Fed προσπαθούν να καθορίσουν αν θα πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια, μετά την πρόσφατη απόφαση της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας, το οποίο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών σε ένα εύρος από 5,25% έως 5,5%.
Οι επενδυτές δεν αναμένουν πλέον πρόσθετες αυξήσεις σύμφωνα με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.
«Νομίζω ότι η πολιτική μας είναι περιοριστική, και πιθανότατα αρκετά περιοριστική, αλλά νομίζω ότι θα έχουμε ακόμα προσκρούσεις στην πορεία», εξηγεί ο Μπόστικ, που ανήκει στο στρατόπεδο των περιστεριών.
«Ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 2%» εξηγεί. «Θα διατηρήσουμε την περιοριστική πολιτική μέχρι να συμβεί αυτό ή μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι θα συμβεί».
Ο Μπάρκιν, ο οποίος συγκαταλέγεται στα γεράκια που ζητούν αυστηρότερη πολιτική για τη συγκράτηση του πληθωρισμού, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η αμερικανική οικονομία δεν είναι «τόσο ζωντανή» όσο δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ισχυρή ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο.
«Πιστεύω ότι έρχεται επιβράδυνση»εξηγεί ο Μπάρκιν. «Πιστεύω ότι θα χρειαστούμε αυτή την επιβράδυνση, διότι πιστεύω ότι αυτό είναι που θα χρειαστεί για να πειστούν οι διαμορφωτές τιμών ότι οι ημέρες της τιμολογιακής δύναμης έχουν τελειώσει».
Σε παρατηρήσεις που δημοσιεύθηκαν στη συνέχεια για μια ξεχωριστή εκδήλωση, ο επικεφαλής της Ριτσμοντ Fed είπε ότι «μένει να δούμε» αν η κεντρική τράπεζα θα χρειαστεί να αυξήσει και πάλι τα επιτόκια.


Latest News

Η Harley-Davidson, μόνη, ψάχνει νέο... CEO
Γιατί ο Γιόχεν Ζάιτς σχεδιάζει να αποσυρθεί μετά από πέντε χρόνια στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Harley-Davidson

Πρώην αρχικατάσκοπος της CIA σε ρόλο κλειδί στην KKR
Η επενδυτική - διαχειριστές χρημάτων KKR προσέλαβε στο Ντέιβιντ Πετρέους για να επιβλέψει τομέα Από τον οποίο προσδοκά τεράστια ανάπτυξη
![F-35: Το ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/f-35-1-600x400.jpg)
Οι παραγγελίες του F-35 - Ενα ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]
Η συνολική παραγγελία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας για τα αεροσκάφη F-35 προς την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, φτάνει τις 1.763 μονάδες

Οι δασμοί δεν θα φέρουν πίσω στις ΗΠΑ την παραγωγή - Τι λένε οι αμερικανοί επιχειρηματίες
Η επαναφορά των αλυσίδων εφοδιασμού στις ΗΠΑ θα μπορούσε να διπλασιάσει το κόστος - Αντί για αυτό οι επιχειρηματίες προτιμού να αναζητήσουν χώρες με χαμηλούς δασμούς

Η «βαριοπούλα» των δασμών συντρίβει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων - Τι λέει η ING
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος βιώνει μια βόλτα με το τρενάκι του τρόμου, σημειώνουν οι αναλυτές της ING

Οργισμένοι επενδυτές της Stellantis για πληρωμή μαμούθ στον πρώην CEO
Ο πρώην CEO της Stellantis θα λάβει υπέρογκη αμοιβή την στιγμή που οι επενδυτές τον θεωρούν υπεύθυνο για σειρά αποτυχιών και μείωση κερδοφορίας

Το Netflix στοχεύει σε κεφαλαιοποίηση $1 τρισεκατομμυρίου
Το Netflix μοιράζεται στόχους οικονομικών επιδόσεων με το προσωπικό τονίζοντας την κυριαρχία της

Γιατί συρρικνώνονται τα σπίτια των Αμερικανών
Το αμερικανικό όνειρο της ιδιοκτησίας σπιτιού μειώνεται λόγω κρίσης οικονομικής προσιτότητας στις ΗΠΑ

Προειδοποίηση Ντίμον για τον εμπορικό πόλεμο - «Οι ΗΠΑ μπορεί να χάσουν την ηγετική τους θέση»
Ο Ντίμον εκτίμησε ότι ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να βλάψει την φερεγγυότητα των ΗΠΑ και κάλεσε σε προσέγγιση ΗΠΑ-Πεκίνου

Οι δασμοί θα φέρουν χάος στις παραδόσεις αεροσκαφών λέει ο CEO της Ryanair
Αεροπορικές εταιρείες και κατασκευαστές αεροπλάνων ετοιμάζονται να παλέψουν για το ποιος πληρώνει για τους δασμούς