Πάνω σε τεχνικές στηρίξεις σταμάτησε η πλαγιολίσθηση του Γενικού Δείκτη, στις 1215 μονάδες.
Επίπεδο που οριοθετεί την πρόσφατη κίνηση σε υπεραγορασμένη ζώνη, και από όπου μπορεί να διοχετευτεί περαιτέρω αγοραστική δύναμη, με πρώτο στόχο τις 1245 μονάδες.
Δεδομένης και της προαφανούς μείωσης της συναλλακτικής δραστηριότητας κάτω του μεσοσταθμικού, μπορούμε να δεχτούμε τα ευρήματα, τουλάχιστον στο μέτρο που το θετικό κλίμα στη Wall STreet διατηρηθεί.
Υπενθυμίζοντας ότι ο μεγάλος 500άρης έχει ήδη γράψει 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με τις οποίες διέγραψε τις απώλειες του Οκτωβρίου.
Παράλληα, το ανοδικό σενάριο κερδίζει πόντους και με την σοβαρή απομείωση της τιμής του πετρελάιου, με το αργό να έρχεται από τα 90 δολάρια, στα 76 τρέχοντα επίπεδα.
Κάτι που βοηθά σε προβλέψεις ασθενέστερου πληθωρισμού στην ερχόμενη ανακοίνωση και τη συν αυτώ προεξόφληση ότι η Fed θα κρατήσει για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς.
Επίσης, η αγορά ομολόγων έχει ανακουφιστεί, με την ενδεικτική απόδοση του 10ετούς των ΗΠΑ στο 4,54% από τα πρόσφατα επίπεδα του 5%.
Κι όλα αυτά, με αφορμή την ουδέτερη χροιά που έδωσε ο Powell στο λεκτικό του την περασμένη εβδομάδα.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνεχίζουν να ξεχωρίζουν τίτλτοι που συχνά τιμούνται στη στήλη. Μεταξύ αυτών, ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, TITC, ΑΡΑΙΓ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΕΚ, ΚΡΙ, ΚΑΡΕΛ, ΜΠΕΛΑ, CENER.
Χαιρετίζουμε τα νέα (ενδοσυνεδριακά) ιστορικά υψηλά σε ΙΝΤΕΚ και ΜΠΛΕΚΕΔΡΟ, τα υπερπολυετή σε ΕΚΤΕΡ. Η τελετυαία με υψηλότατους τζίρους για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, χάρη και στην επιστροφή της στην κανονική διαπραγμάτευση.
Ειδική μνεία για τον ΟΤΕ. Μια εξαιρετική επενδυτική επιλογή ανά τα έτη, χωρίς κανένα προφανές χρηματοοικονομικό ψεγάδι, ή έστω έναν παράγοντα που θα μπορούσε να ανησυχήσει τη μετοχική του βάση. Αμυντικός, πάντα κοντά στην κατεύθυνση της λοιπής αγοράς (κάποιες φορές και σηματωρός), ένας όμιλος που έχει από πίσω τον γερμανικό κολοσσό Deutsche Telekom. Κι όμως, έχει απογοητεύσει εδώ και αρκετούς μήνες: -18% στο έτος, τρίτος από το τέλος σε απόδοση στον 25άρη και μια μόνιμα αρνητική στάση των επενδυτών που σε κάθε ευκαιρία τον παρατάνε στο ταμπλό.