Το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει η Apple προκειμένου να διευθετήσει τις αξιώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επειδή η εταιρεία επέλεξε παράνομα να προσλάβει μετανάστες εργαζομένους έναντι Αμερικανών πολιτών και κατόχων πράσινης κάρτας για ορισμένες θέσεις εργασίας.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η Apple δεν προσέλαβε Αμερικανούς πολίτες ή μόνιμους κατοίκους για θέσεις εργασίας που ήταν επιλέξιμες σε ομοσπονδιακό πρόγραμμα που επιτρέπει στους εργοδότες να προσλαμβάνουν μετανάστες εργαζομένους με πράσινες κάρτες, κατά παράβαση ομοσπονδιακού νόμου που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω υπηκοότητας.
Apple: Επιστρέφει το πρόστιμο των 13 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η μεγαλύτερη ποινή
Ο διακανονισμός που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο μερών είναι ο μεγαλύτερος που έγινε ποτέ για το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο οποίος σχετίζεται με διακρίσεις λόγω ιθαγένειας, ανέφερε η υπηρεσία του υπουργείου. Η Apple καλείται να πληρώσει 6,75 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμο προς το κράτος και 18,25 εκατομμύρια δολάρια σε απροσδιόριστο αριθμό εργαζομένων που επηρεάστηκαν από αυτή την εξέλιξη.
Η Apple σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «άθελά της δεν ακολούθησε το πρότυπο DOJ».
«Έχουμε εφαρμόσει ένα ισχυρό σχέδιο αποκατάστασης για να συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών καθώς συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε Αμερικανούς εργαζομένους και να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητές μας στις ΗΠΑ», ανέφερε η εταιρεία.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Apple δεν διαφήμισε θέσεις εργασίας που ήταν επιλέξιμες για το πρόγραμμα, γνωστό ως πρόγραμμα πιστοποίησης μόνιμης εργασίας ή πρόγραμμα PERM, στον ιστότοπό της, όπως κάνει συνήθως για άλλες θέσεις. Και η εταιρεία ζήτησε από τους αιτούντες για αυτές τις θέσεις εργασίας να ταχυδρομήσουν έντυπες αιτήσεις, παρόλο που συνήθως επιτρέπει ηλεκτρονικές αιτήσεις.
«Αυτές οι λιγότερο αποτελεσματικές διαδικασίες πρόσληψης σχεδόν πάντα είχαν ως αποτέλεσμα λίγες ή καθόλου αιτήσεις για θέσεις PERM από αιτούντες των οποίων η άδεια εργασίας ήταν σε υσχύ», όπως ανέφερε το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Latest News
Γιατί τα υποθαλάσσια καλώδια είναι «πειρασμός» για τους σαμποτέρ
Επιχειρήσεις και κυβερνήσεις βασίζονται στα υποθαλάσσια καλώδια για κρίσιμες δραστηριότητες - Πόσο ασφαλή είναι και πώς προκαλούνται φθορές
Η Baidu έκανε την έκπληξη - Πτώση εσόδων αλλά μικρότερη από το αναμενόμενο
Η Baidu κατέγραψε αύξηση 12% των εσόδων της από μη διαδικτυακό μάρκετινγκ στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Visa: 10 συμβουλές για να κάνετε τις αγορές σας με ασφάλεια
Όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση της Visa «Απειλές απάτης στις γιορτές 2024»’, οι απειλές κλιμακώνονται αυτή την περίοδο
Η Ινδονησία «στρίμωξε» την Apple - Πώς κέρδισε δεκαπλάσια επένδυση
Η Apple «πείστηκε» να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο αξεσουάρ και εξαρτημάτων στο Μπαντούνγκ της Δυτικής Ιάβας
Η «πράσινη» ενέργεια φέρνει τα data centers στην Ελλάδα
Τα data centers για να λειτουργήσουν απαιτούν τεράστια ποσά ενέργειας που πολλές φορές απλά δεν είναι διαθέσιμα - Πώς αιολική και ηλιακή ενέργεια μπορεί να «φέρουν» πρόσθετες επενδύσεις
Πώς ο Τραμπ επιδιώκει να φέρει στα μέτρα του... Μασκ τον νόμο για αυτόνομα αυτοκίνητα
Η ομάδα Τραμπ επιδιώκει να κάνει πιο εύκολους τους κανόνες για την κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων - Τυχαίο...;
Αυξημένες κατά 25% οι κυβερνοαπειλές στο λιανεμπόριο ενόψει της Black Friday
Οι απατεώνες συχνά παρουσιάζονται ως μεγάλα καταστήματα όπως η Amazon, η Walmart και το Etsy
«Θύμα» της επιτυχίας της η Nvidia - Τεράστια κέρδη αλλά κάτω από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις
Οι μετοχές της Nvidia υποχώρησαν περίπου 5% σε διευρυμένες συναλλαγές μετά την ανακοίνωση όπως αναφέρει το Bloomberg
Τι αξίζει η Google χωρίς τον Chrome;
Στη «δίκη της δεκαετίας» οι Αμερικανοί δικαστές ζητούν από την Google να αποχωριστεί τον Chrome. Πόσο σημαντικός είναι ο browser για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό;
Πού επεκτείνουν τη δράση τους Κινέζοι χάκερ - Ποιους διπλωμάτες παρακολουθεί το Ιράν
Τι δείχνει η τελευταία Έκθεση Δραστηριότητας APT της ESET για την κυβερνοασφάλεια και τη δράση επιλεγμένων ομάδων προηγμένων επίμονων απειλών (APT)