Θετικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά την υποβάθμιση του outlook της αμερικανικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s την περασμένη Παρασκευή, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας τις επόμενες ημέρες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,5%, τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,34% στις 7.385 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,31% στις 15.281 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,37% στις 7.071 μονάδες.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Με το βλέμμα στη συνάντηση Μπάιντεν – Σι

Η μετοχή της Volkswagen

Στο επίκεντρο σήμερα είναι η μετοχή της Volkswagen, αφού η Handelsblatt ανέφερε τη Δευτέρα, επικαλούμενη ένα podcast εσωτερικής εταιρείας, ότι ο γερμανικός γίγαντας αυτοκινήτων θα μπορούσε να περικόψει θέσεις διοικητικού προσωπικού ως μέρος μέτρων εξοικονόμησης και μείωσης του κόστους ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ

Οι αγορές έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε μια πιθανή εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, που μπορεί να αλλάξουν τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Άλλωστε, οι οικονομικές προοπτικές για την ευρωζώνη επιδεινώθηκαν, όπως έδειξαν τα στοιχεία την περασμένη εβδομάδα, καθώς η μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της περιοχής επιταχύνθηκε τον περασμένο μήνα, υποδηλώνοντας ότι υπάρχει αυξανόμενη πιθανότητα ύφεσης είτε φέτος είτε στις αρχές του επόμενου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ευρωπαϊκή οικονομία προσβλέπει σε μια βελτίωση της δραστηριότητας στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και μια σημαντική εξαγωγική αγορά για ορισμένες μεγάλες εταιρείες της Ευρώπης. Τα στοιχεία έδειξαν ότι η γιορτή αγορών Singles Day της Κίνας το Σαββατοκύριακο -που ισοδυναμεί με τις πωλήσεις της Μαύρης Παρασκευής (Black Friday) στις ΗΠΑ- κατέγραψε μόνο ήπια ανάπτυξη, υποδεικνύοντας ότι οι καταναλωτές της χώρας εξακολουθούν να περιορίζουν τις δαπάνες τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές