Ήπια πτωτικά, στη ζώνη των 1.200 μονάδων, κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να αφομοιώσει τις εξελίξεις στο μέτωπο των τραπεζών, καθώς το ΤΧΣ έκλεισε το θέμα της Alpha Bank και άνοιξε εκείνο της Εθνικής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,35% στις 1.198,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 322,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 229,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.906,41 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης πτώση 1,37% στις 937,13 μονάδες.

Τραπεζικό μονοπώλιο

Η αγορά δείχνει μεν να ήθελε ένα καλύτερο τίμημα από τη UniCredit για το 9% της Alpha bank, αλλά η μετοχή κρατά την επαφή της με τα 1,39 ευρώ που προσέφερε η ιταλική τράπεζα για το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η συναλλαγή μάλιστα ολοκληρώθηκε σήμερα, με το πακέτο των 211,1 εκατ. μετοχών να περνά στην κατοχή της UniCredit στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. Παράλληλα με το 9%, στην τράπεζα διακινήθηκαν άλλα πέντε πακέτα, στην ίδια τιμή, συνολικά 15 εκατ. τεμαχίων, ανεβάζοντας παράλληλα και τον τζίρο της αγοράς κατά 314,3 εκατ. ευρώ συνολικά.

Μόλις έκλεισε το θέμα της Alpha bank, το ΤΧΣ άνοιξε εκείνο της Εθνικής, εκκινώντας τη δημόσια πρόταση για το 20% που κατέχει. Το εύρος που έδωσε είναι στα 5 με 5,44 ευρώ, ήτοι μέσα στο εύρος που κινείται το τελευταίο διάστημα η μετοχή της Εθνικής, η οποία σήμερα πιέζεται προς τα 5,34 ευρώ. Η δημόσια προσφορά αρχίζει 14 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και 16 Νοεμβρίου, με την αγορά σαφώς και να αναμένει την Παρασκευή τα αποτελέσματα του ενδιαφέροντος.

Εν αναμονή λοιπόν και των αποτελεσμάτων της διαδικασίας της Εθνικής, η αγορά ενδεχομένως να παραμείνει σε ένα trading range χωρίς ουσιαστική τάση. Όλα δείχνουν ότι χρειάζεται και άλλος χρόνος για να δούμε μία μεγαλύτερη τάση στην αγορά. Οι ταλαντωτές ημερήσια προβληματίζουν και δείχνουν ότι χρειάζεται προσοχή στους traders, καθώς πολλά stop είναι κοντά στις τρέχουσες τιμές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank και η Εθνική χάνουν 1,8%, με την πρώτη να είναι στα 1,37 ευρώ και τη δεύτερη στα 5,34 ευρώ. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Eurobank, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Πειραιώς, Autohellas, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ και Βιοχάλκο.

Χωρίς μεταβολή είναι ο Ελλάκτωρ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Aegean, Motor Oil, Τιτάν και ΟΤΕ. Ο Σαράντης κερδίζει 1,77%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών