Σε συμφωνία κατέληξε η Natura & Co για την πώληση του The Body Shop στον διεθνή ιδιωτικό επενδυτικό όμιλο Aurelius, σηματοδοτώντας ένα νέο βήμα στη στρατηγική του oμίλου για απλοποίηση και επαναπροσανατολισμό των δραστηριοτήτων του.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Aurelius υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση του brand The Body Shop για εταιρική αξία 207 εκατομμυρίων λιρών, συμπεριλαμβανομένου κέρδους 90 εκατομμυρίων. Η τιμή και το κέρδος θα είναι πληρωτέα σε έως και πέντε χρόνια μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

The Body Shop: Η βρετανική εταιρεία επενδύσεων που πλειοδοτεί για την εξαγορά της

Γιατί πουλάει η Natura & Co

Ο όμιλος Natura & Co έχει υπό την ομπρέλα του τα brands Natura, Avon και The Body Shop, με περισσότερους από 200 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο, προσελκύοντάς τους μέσω 7 εκατομμυρίων ειδικών συμβούλων και αντιπροσώπων, 2.000 καταστημάτων και franchise και 30.000 υπαλλήλων.

Με αυτή την κίνηση, η Natura & Co θα συνεχίσει την προσπάθειά της να επικεντρωθεί εκ νέου στις στρατηγικές της προτεραιότητες, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των εμπορικών σημάτων Natura και Avon στη Λατινική Αμερική, δίνοντας έμφαση στο βασικό μοντέλο πωλήσεων και βελτιστοποιώντας περαιτέρω το αποτύπωμα της Avon International.

Ποια είναι η Aurelius

Το Body Shop θα επωφεληθεί από το ισχυρό ιστορικό του Aurelius στη δημιουργία εταιρειών για να συνεχίσει το ταξίδι μετασχηματισμού του. Η Aurelius είναι ένας παγκοσμίως ενεργός όμιλος εναλλακτικών επενδύσεων, διακεκριμένος και ευρέως αναγνωρισμένος για τη λειτουργική του προσέγγιση. Οι βασικές επενδυτικές της πλατφόρμες είναι το Aurelius European Opportunities fund IV και η εισηγμένη Aurelius Equity Opportunities SE & Co. KGaA.

Ο όμιλος αναπτύσσεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια και τώρα έχει έσοδα 11 δισ. ευρώ και περισσότερους από 300 επαγγελματίες που εργάζονται σε 10 γραφεία σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Έχει ήδη εμπειρία στον τομέα του λιανικού εμπορίου μέσω των επενδύσεών της στο Footasylum, τον streetwear και αθλητικών ειδών retailer με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τον παγκόσμιο όμιλο catering LSG Sky Chefs.

Η επιλογή του The Body Shop δεν ήταν τυχαία – Η Aurelius επιδιώκει να ενισχύσει τις πολιτικές ESG στις εταιρείες του χαρτοφυλακίου της και έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τις μακροχρόνιες, ξεχωριστές αξίες του The Body Shop, που ενστάλαξε η ιδρυτής του, η Dame Anita Roddick.

Το The Body Shop ανανεώνεται

Υπό την ιδιοκτησία της Natura & Co από το 2017, το The Body Shop έχει υποβληθεί σε αναθεώρηση του χαρτοφυλακίου προϊόντων του και ανανέωση της μάρκας, κυρίως μέσω ενός πιο σύγχρονου επανασχεδιασμού των καταστημάτων του, με το Changemaking Workshop που ενίσχυσε τα καταστήματα και την εμπειρία των πελατών παγκοσμίως και του πρόγραμμα αναπλήρωσης, που εφαρμόζεται πλέον σε σχεδόν 800 καταστήματα. Το The Body Shop έλαβε επίσης την πιστοποίηση B Corp το 2019, διευρύνοντας τις δεσμεύσεις του για βιωσιμότητα και ανακτώντας τη φωνή υπεράσπισης του.

Σύμφωνα με τον Fabio Barbosa, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Natura & Co «με την πώληση του The Body Shop, κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον νέο κύκλο ανάπτυξης της Natura & Co για να παραχθεί η αξία που προσμένουμε όλοι. Επαναεστιασμένη και πιο ευέλικτη, η Natura & Co θα είναι πλέον σε θέση να επικεντρωθεί πλήρως στη βασική της σχέση πουλώντας τεχνογνωσία στη Λατινική Αμερική, ενώ παράλληλα θα συνεχίζει τη βελτιστοποίηση του αποτυπώματος της Avon International επενδύοντας σε πρωτοβουλίες και καινοτομίες που επηρεάζουν θετικά τους ανθρώπους και τον πλανήτη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή