
Ορόσημο στην προσπάθεια για βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων και κοινωνικών εταίρων, αποτέλεσε η εκδήλωση Δημόσιας Διαβούλευσης του Εθνικού Συμβουλίου Παραγωγικότητας στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας στις 13 Νοεμβρίου 2023.
Ο κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας, Πρόεδρος του ΚΕΠΕ και του Συμβουλίου, και ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χριστόπουλος άνοιξαν την εκδήλωση με εισηγήσεις που υπογράμμισαν τη σημασία της διαβούλευσης για το μέλλον της οικονομίας.
Ακολούθησε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Διαβούλευσης από τον κ. Θεόδωρο Τσέκερη, Ερευνητή Α΄ του ΚΕΠΕ και Συντονιστή του Συμβουλίου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μια εκτενή παρέμβαση του κ. Ιωάννη Τσουκαλά, του νέου διευθυντή
του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Ακολούθησε η συζήτηση, η οποία περιλάμβανε τοποθετήσεις και ανταλλαγή απόψεων από τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς. Η συζήτηση έδωσε τη δυνατότητα, μέσα από διάλογο, για περαιτέρω ανάλυση και κατανόηση των δεδομένων και των προτάσεων που προέκυψαν από τη διαδικασία.

Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της Δημόσιας Διαβούλευσης έχουν δημοσιευθεί στη νέα σειρά εκδόσεων του Συμβουλίου και του ΚΕΠΕ με τίτλο “Productivity Reviews”, η οποία αναμένεται να αποτελέσει βάση διαλόγου για μελλοντικές πολιτικές και στρατηγικές σχεδιασμού που θα στοχεύουν στην προαγωγή της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Η δέσμευση του Υπουργείου, του ΚΕΠΕ και του Συμβουλίου για ανοιχτό διάλογο και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι σαφής και η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα για την περαιτέρω ενίσχυση της εν λόγω σχέσης.
Το Υπουργείο, το ΚΕΠΕ και το Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθιά τους ευγνωμοσύνη προς όλους τους συμμετέχοντες για την ενεργή τους συμβολή και τονίζουν τη σημασία της συνεχούς στήριξης και συνεργασίας για την επίτευξη των εθνικών στόχων στον τομέα της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας.


Latest News

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Στάσση – Νέα τριετής θητεία για τον Πρόεδρο και CEO της ΔΕΗ
Πραγματοποιείται σήμερα 16 Απριλίου η ΕΓΣ των μετόχων για τη σύνθεση του νέου ΔΣ της ΔΕΗ – «Άρωμα γυναίκας» στη διοίκηση – Ο νέος ρόλος για Καρακούση

Ευκαιρίες και κίνδυνοι για τις τράπεζες από νέες μειώσεις επιτοκίων
Σε ετοιμότητα για τα επιτόκια βρίσκονται οι διοικήσεις των τραπεζών - Τα σχέδια που επεξεργάζονται και τα σενάρια

Έδωσαν τα χέρια «Γαλαξίας» και Παπαγεωργίου - Τι απομένει για την εξαγορά
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, ο Γαλαξίας έχει υπογράψει προσύμφωνο εξαγοράς - Έχει γίνει οικονομικός έλεγχος και έχει καθοριστεί το τίμημα

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς

ΔΕΗ: Κάτω του 5% έπεσε το ποσοστό της Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV
Τι αναφέρει η επιχείρηση

Τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και «έξυπνες» υποδομές, οι μοχλοί ανάπτυξης για τη Siemens
Για τον μετασχηματισμό της Siemens σε ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας χάρη στην ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μίλησε ο Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens Ελλάδας, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

AS Company: Ρεκόρ πωλήσεων το 2024 – Μέρισμα 0,17 ευρώ/μετοχή
Ο όμιλος AS Company διατήρησε την ηγετική του θέση στην αγορά παιχνιδιών, ενισχύοντας περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με επιτυχημένα καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστική τιμή.