H Janet Truncale, νυν επικεφαλής των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της στην Αμερική, είναι η νέο CEO της EY, σηματοδοτώντας την πρώτη γυναίκα επικεφαλής λογιστικής εταιρείας Big Four.

Ο Truncale θα αντικαταστήσει τον Carmine Di Sibio, ο οποίος συνταξιοδοτείται τον Ιούνιο στον απόηχο της κατάρρευσης ενός σχεδίου διάσπασης του συμβουλευτικού βραχίονα της EY σε μια νέα δημόσια εταιρεία. Ο διορισμός ανακοινώθηκε με email στους συνεργάτες την Τετάρτη.

«Η Truncale είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης, με ισχυρά θεμέλια στην εξυπηρέτηση πελατών σε όλες τις επιχειρήσεις της EY», ανέφερε ο Di Sibio στο email, προσθέτοντας ότι «η έντονη έμφαση στον πολιτισμό και η βαθιά εμπειρία της» θα εμπνεύσει τους 395.000 ανθρώπους που απαρτίζουν το προσωπικό και τους συνεργάτες του ομίλου.

Πρωτοπόρος

Όπως υπογραμμίζουν οι Financial Times, οι Big Four έχουν διορίσει γυναίκες αφεντικά για να διευθύνουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες-μέλη τους, συμπεριλαμβανομένων των δύο προηγούμενων ηγετών της EY στις ΗΠΑ, αλλά ποτέ δεν είχαν επιλέξει στο παρελθόν γυναίκα για να ηγηθεί των παγκόσμιων δραστηριοτήτων τους.

Ο διορισμός ακολούθησε μια πολύμηνη διαδικασία επιλογής, κατά την οποία μια αρχική λίστα 11 ατόμων περιορίστηκε σε έξι υποψηφίους, οι οποίοι ψηφίστηκαν από τα 18 παγκόσμια στελέχη της εταιρείας σε μια συνάντηση στο Λονδίνο αυτήν την εβδομάδα. Η επιλογή στη συνέχεια επικυρώθηκε από ένα συμβούλιο άλλων ανώτερων εταίρων.

Η νέα διευθύνουσα σύμβουλος θα έχει το καθήκον να εξομαλύνει τα τμήματα που δημιουργήθηκαν από το σχέδιο spin-off, το οποίο εγκαταλείφθηκε τον Απρίλιο μετά από περισσότερο από έναν χρόνο εργασίας που κόστισε 600 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Truncale, 53 ετών σήμερα, έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην EY, αφού εντάχθηκε ως ασκούμενη και αναδείχθηκε σταδιακά.  Ο Ντι Σίμπιο ήταν επίσης ηγέτης του κλάδου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ προτού ανέλθει στην κορυφαία θέση.

Ποια είναι η Janet

Η Janet έλαβε το SBE από το The Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και απέκτησε το MBA της από το Πανεπιστήμιο της Columbia. Είναι ορκωτός λογιστής στη Νέα Υόρκη και  μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών.

Εκτός της EY, η Janet υπηρετεί ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για το Women’s World Banking, έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που είναι αφιερωμένος στο να παρέχει σε περισσότερες γυναίκες με χαμηλό εισόδημα πρόσβαση σε κρίσιμα οικονομικά εργαλεία. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της UNICEF ΗΠΑ, ενός οργανισμού που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών και των νέων παγκοσμίως, βοηθώντας τους να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους από την πρώιμη παιδική ηλικία έως την εφηβεία. Επιπλέον, λειτουργεί ως διαχειριστής για το Liberty Science Center, ένα μη κερδοσκοπικό κέντρο εκμάθησης αφιερωμένο στην έμπνευση της επόμενης γενιάς επιστημόνων και μηχανικών.

Η Janet έχει λάβει το Βραβείο Profiles in Diversity Journal Women Worth Watching και συμπεριλήφθηκε στη λίστα Crain’s New York Business Outable Women in Accounting and Consulting (2019 και 2021).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή